22 Mayıs 2026 Cuma
SON DAKİKA
Köşe Yazıları 14.06.2021

Bizim çocuklar Şampiyon...

Cemil SAĞLAM

Cemil SAĞLAM

6410 5 dk 0 yorum
Paylaş:
SEZONU çite kupa ile tamamlayan Beşiktaş’taki 4 futbolcu Bayrampaşamızın çocukları!
Siyah-beyazlı takımın kaptanlarından Necip Uysal, kaleciler Ersin Destanoğlu ve Emre Bilgin ile defans oyuncusu Serdar Saatçi Bayrampaşalı, Rıdvan Yılmaz ise komşu ilçemiz Sultangazili.
Birçok Beşiktaşlı, Necip Uysal’ın Bayrampaşalı olduğunu biliyor ama kaleci Ersin Destanoğlu ve Emre Bilgin ile Serdar Saatçi’nin de semtimizden yetiştiğini belki bilmiyor olabilir. Peki A Milli Takım’a kadar yükselen genç sol bek Rıdvan Yılmaz’ın Sultangazi’de oturduğunu biliyor musunuz?
Hemde bu gençlerimizin hepsi de alt yaş kategorilerinde milli takım forması giyiyor.
İşte şampiyon Beşiktaş’ta oynayan bizim çocuklar.
BEŞİKTAŞ KAPTANI BAYRAMPAŞALI NECİP
30 yaşındaki Necip Uysal futbola 2001 yılında Bayrampaşa Teknikspor'da başlarken, 2004 yılında Beşiktaş alt yapısına transfer oldu. 17 yıldan beri siyah-beyazlı takımın formasını giyen Necip Uysal, Beşiktaş’ın kaptanlığına kadar yükselerek Bayrampaşalıların gururu oldu. 
KALECİ ERSİN'İN İLK LİSANSI BAYRAMPAŞA'DAN
Beşiktaş kalesini başarıyla koruyan Ersin Destanoğlu, 2012 yılında Bayrampaşaspor altyapısında futbola başlarken, 2013’de Beşiktaş altyapısına transfer oldu. 2017 yılına profesyonel olan 20 yaşındaki file bekçisi son 2 yıldan beri siyah-beyazlı takımın kalesini koruyor. Beşyüzevlerspor’da antrenörlük hayatına başlayan ve Bayrampaşaspor’da 2016 ile 2017 yılları arasında Gençlik Gelişim Sorumlusu olarak görev alan Rasim Destanoğlu tarafından Bayrampaşaspor'a getirilen Ersin'in ilk lisansını da o dönem Bayrampaşaspor’un altyapı sorumlusu olan Davut Bulut çıkardı.
EMRE BİLGİN, DEMİRSPOR’DA YETİŞTİ
Beşiktaş’ın bir diğer kalecisi Emre Bilgin ise futbola 2013 yılında Bayrampaşa Demirspor altyapısında başladı. 2014 yılında Beşiktaş altyapısına transfer olan 17 yaşındaki file bekçisi geçen sezon başında profesyonel olurken, Ersin Destanoğlu ve Utku Yuvakuran’ın ardından siyah-beyazlı takımın üçüncü kalecisi olarak forma bekledi.
FUTBOLCU BABANIN OĞLU SERDAR SAATÇİ
Beşiktaş’ın genç stoperi Serdar Saatçi ise Bayrampaşaspor eski kaptanı Sedat Saatçi’nin oğlu. Yıldırımbosnaspor’dan yetişen Sedat Saatçi, Yeni Sincanspor, Ankaraspor, Şanlıurfaspor ve Bayrampaşaspor’da oynadıktan sonra 2010 yılında futbolu bırakmış ve antrenörlük yapmaya başlamıştı. Babasının izinden giden 18 yaşındaki Serdar Saatçi, 2013 yılında Bayrampaşaspor altyapısında futbola başladı. 2014 yılında Beşiktaş altyapısına transfer olan Serdar, geçen sezon profesyonel oldu ve bu sene A takım kadrosuna alındı.
RIDVAN YILMAZ, SULTANGAZİ'DE OTURUYOR
Beşiktaş’ın genç sol beki Rıdvan Yılmaz ise Sultangazi’de oturuyor. Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak Sultangazi’de doğan 20 yaşındaki Rıdvan, sokak aralarında oynarken o dönem Beşiktaş altyapısını çalıştıran Haluk Özgerçek tarafından Beşiktaş altyapısına alındı. 12 yıldan beri altyapı takımlarında oynayan Rıdvan 2018’de profesyonel olurken, son 2 yıldan beri Beşiktaş A takımında yer aldı ve A Milli Takımı’na da seçildi.
***
BAYRAMPAŞA’NIN İLK KADIN MUHTARI DİLEK TEKSOY’U TEBRİK EDİYORUM
Merhum muhtar Hikmet Özbir’in vefat etmesi nedeniyle Bayrampaşa Vatan Mahallesi’nde geçen yıl yapılması gereken ancak pandemi koşulları nedeniyle bu yıla ertelenen muhtarlık seçiminde kazanan Dilek Teksoy oldu.
5 erkek adaya karşı muhtarlığa aday olan Dilek Teksoy tüm rakiplerine fark atarak Vatan Mahallesi’nin yeni muhtarı oldu.
Bayrampaşa tarihinin ilk kadın muhtarı olan Dilek Teksoy, 2014 yılından beri muhtar azası ve sekreterlik görevini yürüttüğü için muhtarlığa pek de yabancı değil.
Genç biri olması, muhtarlığı bilmesi, çevresinde sevilmesi ve seçim kampanyasını kendisini bu göreve layık gören merhum eski muhtar Hikmet Özbir’e ithafen “Emanetin emanetimizdir” sloganıyla yürütmesi sonucu Dilek Teksoy, mahalle halkının da büyük teveccühleriyle muhtarlık makamına getirildi.
Dilek Teksoy’a yeni görevinde başarılar dilerken, merhum muhtar Hikmet Özbir’i ise saygı ve rahmetle anıyorum.
***
ALLAH RAHMET EYLESİN
Çarman Döviz’in sahibi genç iş insanı Ahmet Akgül’ün babası Hacı Bekir Akgül,
Yeniler Tül-Perde’nin kurucularından Necdet Yeni’nin babası İbrahim Yeni,
Bayrampaşa Belediye eski Başkan Yardımcısı, Bayrampaşaspor Kulübü eski Başkanı aynı zamanda gazetemizin yazarlarından Avukat Ali Kahraman’ın ve Yeniden Refah Partisi Bayrampaşa İlçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Kahraman’ın babası Mükremin Kahraman vefat etti.
Merhum Hacı Bekir Akgül’e, İbrahim Yeni’ye ve Mükremin Kahraman’a Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim.
***
ENTERESAN BİLGİLER
• Açık bir gecede, çıplak gözle 2000 ayrı yıldızı görmek mümkündür.
• Baykuş, mavi rengi görebilen tek kuştur.
• Bir 'Big Mac' hamburgerin ekmeğinde, ortalama 178 adet susam bulunuyor.
• 18 Şubat 1979 tarihinde Sahra Çölü'ne kar yağmıştı.
• Bir karınca kendi ağırlığının 50 katı ağırlığı kaldırabilir.
• Bir kilo limonda, bir kilo çilekten daha fazla şeker vardır.
• Buckingham Sarayı'nda 602 oda bulunuyor.
• Bugüne kadar kaydedilmiş en büyük dalga, 1971 yılında Japonya'nın İshigaki Adası'nda 85 metre yüksekliğine ulaşmıştır.
• Çocuklar baharda daha hızlı büyür.
• Dünyada her dakika 2 tane düşük şiddette deprem olmaktadır.
• Dünyanın en hızlı büyüyen bitkisi bambu, bir günde ortalama 90 cm uzamaktadır.
• Eiffel Kulesi'nin en tepesine ulaşmak için 1792 basamak çıkmak gerekir.
• Erkekler kadınlara göre 10 kat daha fazla renk körü olurlar.

Etiketler:

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0 / 255

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Yalnızca adınız ve yorumunuz görüntülenir.