18 Mayıs 2024 Cumartesi   

YENİ DOĞAN TEKSTİL

YENİ DOĞAN TEKSTİL
 

* Yeni Doğan Tekstil, senelerin getirdiği tecrübe ve güven ile müşteri memnuniyetini sağlamaya devam ediyor. 2006 yılından beri tekstil sektöründe hizmet veren Yeni Doğan Tekstil, yüzde 100 müşteri memnuniyeti ve güvenilir firma profiliyle başarıyı yakalayan öncü markalar arasında yer alıyor.

* Yeni Doğan Tekstil sadece pazar ihtiyaçlarını karşılayan bir firma değil, yürütmekte olduğu Ar-Ge çalışmalarıyla da sektöre yön veren lider bir kuruluş.

* Sahip olduğu yenileşim kültürüyle farklılık yaratan Yeni Doğan Tekstil, nitelikli insan kaynağı, geniş satış ağı, yüksek ürün kalitesi, sağlam temeller üzerine kurulmuş bilgi sistemleri ve güçlü finansal yapısıyla sektörde lider pozisyonunu koruyor.

* Yeni Doğan Tekstil’de her geçen gün değişen müşteri ihtiyaçlarının getirdiği rekabet koşullarını yakalamak ve müşteri ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermek amacıyla yapılan tüm çalışmalar profesyonel bir kurumsallık sistemi ile yürütülüyor.


Bayrampaşa'nın genç iş adamlarından Doğan Bakırcı, sahibi olduğu Yeni Doğan Tekstil'i Türkiye sınırları dışında da tanınır bir marka yapmak için büyük çaplı projelerini bir bir hayata sokarken, bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve bundan sonraki projeleri hakkında Paşavizyon'a önemli açıklamalarda bulundu.
Yeni Doğan Tekstil olarak 2006 yılında bayan giyim üzerine ticari hayata atıldığını belirten Bakırcı, "Ben çekirdekten gelme bir tekstilciyim. 13 yaşından beri bu işin içerisindeyim. Sektörün abisi ve üstadı İsmail Bahar'ın yanında 13 yıl tezgahtarlık yaptım. İsmail Bahar inşaat sektörüne atılınca ben de burayı devralmaya karar verdim. 2006 yılında da kendi işimi kurdum. Yeni Doğan Tekstil, daha çok genç anne ile klasik anne üzerine kuruldu. Sektörü yakından takip etmek ve yeniliklere açık olmak gerekiyor. Sadece anne konseptinde kalmamak gerekiyordu. Piyasaya, şartlara ayak uydurmak gerektiği için bu işin yurt içi ve yurt dışı ayağını kurmam gerekiyordu. 5 sene önce bavulumu alıp İran'ın Tahran kentine gittim. Orada bir takım ticari heyetlerle, mağazalarla görüştük. Daha sonra burada nasıl kendi reklamımızı yaparız, nasıl markalaşırız, ismimizi nasıl duyururuz diye bir çalışma başlattım. İran'daki tekstil sektörü ve bayan giyim üzerine araştırmalar yaptım. Orada yaşayan insanların neler giydiklerini araştırdım. İran piyasası biraz karışık. Sadece Muharrem aylarında siyah giyen bir toplum. Nevruz zamanında ise renkli kıyafetleri tercih ediyorlardı. Onların bu giyim özelliklerine ayak uydurmamız gerekiyordu. Tüm bunlarla ilgili geniş kapsamlı bir rapor tutup Türkiye'ye geri döndüm. Daha sonra onların konseptine göre tasarımlar yapıp tekrar Tahran'a gittim ve satış pazarına girdim. Kısa zamanda sadece Tahran'ın değil, İran'ın birçok yerine, Urmiye, Tebriz, Astara ve Erbil gibi bölgelere ismen yayılmaya başladık. Daha sonra iç sektörümüz için de ayrı bir kulvar kurduk. Tekstil Kent’te 4 katlı bir fabrika kurduk. İranlı kadınlar, taşlı ve süslü şeyler sevdiği için, bunları üretebilen makina aldık. Kısacası A’dan Z’ye tam tesisatı kendi bünyemizde topladık. İran pazarı genelde hızlı mal isteyen bir bölge. Bu bölgeyle aramızda kargo sorunu vardı. Buradan gönderdiğimiz bir ürünün İran'a ulaşması bazen 1 ayı bulabiliyordu. İki ülke arasındaki ticari faaliyetler çok hızlı olmadığı için önden resmi olarak bir kısım gidiyor, diğer geri kalan kısmı da gayrı resmi yollarla gittiği için erken mal gönderemiyorduk. Bu yüzden kargo altyapısını biraz hızlandırıp, güçlendirdik. Şimdi baktığımızda istedikleri herhangi bir siparişi kısa sürede tamamlayıp kendilerine gönderebiliyoruz" dedi.

TÜM ÜRETİM TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI
Tekstil Kent'te kurduğu 4 katlı fabrika ile tüm işlemleri tek çatı altında topladıklarını ve fason üretim yaptırmaya son verdiklerini belirten Doğan Bakırcı, "Artık tüm konfeksiyon işlemlerini bir binada topladık. Dışarıda fason çalışmaya son verdik. Sonra ütü paketi, taş baskısı gibi giyimle ilgili aklınıza ne geliyorsa hepsini kendi bünyemizde topladık. Sadece dışarıdan şimdi bize hammadde olarak kumaş geliyor. Ve mamül olarak atölyemizden çıkıyor. Böylelikle Tahran bölgesine daha hızlı hizmet vermeye başladık. İsmen de markalaşmaya başladık İran'da. Belli zamanlarda İran'dan müşterilerimiz Türkiye'ye gelip güçlü adetlerde sipariş veriyorlar. Biz de yoğun bir şekilde İran'a mal yapıp sevk ediyoruz. Tahran'da İranlı bir ortağımız var. Tahran'da cadde üzerinde bir Showroom'umuz var. Burada ürünleri beğenenler İranlı ortağımızla iletişime geçiyor ve ortağımız da bize siparişi geçiyor. Yeni Doğan Tekstil olarak, müşterilerimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda son teknoloji üretim teknikleri ile tekstil sektörüne yön vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

ÇERKEZKÖY’DEN TRAKYA’YA AÇILDIK
Kurumsallaşmak adına düşüncelerini bir bir hayata geçirdiklerini belirten Doğan Bakırcı, "Çerkezköy'de de bir yatırım yapmış ve 900 metrekare bir yer almıştık. Her katı 300 metrekare olan, cadde üzerindeki 3 katlı yerimizde kendi ürünlerimizle üretime başladık. Şu an Çerkezköy'deki işyerimiz de oturdu. Halk da benimsedi. Güzel cirolar yapmaya başladık. 'Fabrikadan, halka' gibi bir sunum yapıyoruz orada. Ürünlerin yüzde 70'inin bize ait olmasından dolayı ve mülk sahibi olmamızdan dolayı, fiyatlarımız o bölge için daha uygun. Şimdi orada bizden şubeler istemeye başladılar. Biz de bu şubeleşme olayını düşünmeye başladık. Halk benimsemiş ve de sevmişse biz de bunu yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Toptan mal isteyenler oluyor. En alt katı toptan yapmaya karar verdik. Giriş kat ve üst katta perakende hizmete de devam edeceğiz. Çerkezköy'de başlattığımız atılımla yakın dönemde tüm Trakya'da Yeni Doğan Tekstil'in adını duyuracağız" ifadelerini kullandı.

FUAR YERİNE BİRE BİR GÖRÜŞME TARAFTARIYIM
"Tekstil vazgeçilmez bir sektör ama bunu iyi kullanmayı bilmek lazım" diyen Doğan Bakırcı, fuarlardan ziyade bire bir görüşmelerle firmaların tanıtımlarını yapması gerektiğini söyledi. Tekstil esnafları olarak bir takım özverilerde bulunulması gerektiğini belirten Bakırcı, "Nasıl ben altyapı çalışmasını yapıp bazı işleri düzene soktuysam ve bunun sonucunda bir verim almaya başladıysam buradaki birçok esnafın imalat sektöründe biraz geri kalmış durumdalar. Çok iyi firmalarımız var ama bir o kadar da eksiklikleri bulunuyor. Bizim heyet olarak bir fikrimiz var. Her ay bir ülkeye gidelim ve temaslarda bulunalım. Bunu her ülkede yapabiliriz inancındayım. Her ay bir ülkeye gidip kendimizi tanıtsak, Bayrampaşa piyasasında yabancı sayısı çok daha artar ve büyür. Ben fuar taraftarı değilim. Çünkü, fuarların bir yararını görmedim. Fuarlar biraz daha 'Perakendeci' diye tabir ettiğimiz insanlarla dolu. Ben hiçbir fuarda bir toptancının gelip de 'kardeşim bana şu maldan 5 bin tane yaz' dediğini görmedim. Ben yüz yüze iletişimden yanayım. Bire bir görüşmelerin bizim sektöre daha çok katkısı olduğunu düşünüyorum. Bayrampaşa; Osmanbey'e, Laleli'ye, Merter'e imalat yapan yerdir. Ben bugün Darkmen'e mal veriyorum. Laleli'nin en büyük firmasıdır bu firma. Biz imalat açısından bir numarayız. Fakat, tanıtım ve reklam açısından eksiğiz. Esnafımız kendine güvenmiyor. 'Ben malı vitrine koyayım, bekleyeyim, kim gelirse gelsin' anlayışı hakim. Esnafın reklam ve tanıtım işine biraz daha önem vermesi gerekiyor. Yerel ve ulusal basına reklam vermesi gerekiyor. Ben ASKON üyesiyim. Ben Yeni Doğan Tekstil olarak bu grubun içerisinde olmam gerekiyor. Çünkü daha çok insanla tanışıp, daha çok insanla iş konuşmam gerekiyor" diye konuştu.

TEKSTİLCİLERİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLAMAK İÇİN BATİAD’I KURDUK 
Bayrampaşa Tekstilci İşadamları Derneği'nin (BATİAD) kurucu başkanlığını yapan Doğan Bakırcı, derneğin kuruluşunun öyküsünü anlattı ve geçmişte yaptıkları projelerle Bayrampaşa tekstil sektörünün büyük tanıtımını yaptıklarını söyledi. İstanbul'daki tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında gösterilen Osmanbey, Laleli ve Merter'de tekstil piyasasıyla ilgili derneklerin olduğunu belirten Bakırcı, "Bizim de Bayrampaşa'da bir dernek kurarak adımızı duyurabileceğimize inandım. Sonra da arkadaşlarımızla istişareler yaptık. Onlar da sağ olsunlar ilk başkan olarak da beni seçtiler. Teveccüh gösterdiler. Ekip halinde çalışmalara başladık. Derneğimizin merkezini, ofisini oluşturduk. Daha sonra derneğin reklam ve tanıtımına önem verdik. Mağaza mağaza gezdik. Konuyu tüm arkadaşlarımıza tek tek anlattık. 'Piyasamızı canlandırmak adına neler yapabiliriz' diye meslektaşlarımızla konuştuk. Bizim yer aldığımız cadde üzerinde demircilikle uğraşan esnaflar vardı. Buranın bir tekstil sektörü olması için bu bölgenin komple tekstilcilerden oluşması gerekiyordu. Bununla ilgili hava paraları ödendi. Kimi demirci dükkanları satın alındı. Bu dükkanlara tekstilci arkadaşları yerleştirdik. Caddeyi tekstilci arkadaşlarla donatmamızın yanı sıra, Emin Efendi Caddesi ve Oğuzhan Sokak'ta düzenlediğimiz etkinlikler ve defilelerle reklam ve tanıtıma ağırlık vermeye başladık. Bunun sonucunda da Mahmutpaşa esnafından da birçok arkadaşımız Bayrampaşa'ya gelip, dükkan açtılar. Bayrampaşa'da bir hareketlilik başlamış oldu. Hatta Osmanbey, Laleli ve Merterli işadamları bizlere kardeşlik teklif ettiler. Bunun sonucunda da güzel bir birliktelik oluştu. Dernekteki ekip arkadaşlarımızın da iyi çalışmalarıyla güzel bir ivme kazandık, hızlandık. Derneği ilk kurduğumuzda 'Bayrampaşalı Trikocular' diye anılıyorduk. Halbuki bizim yaptığımız çalışmalar sonucu trikocu bir esnaf arkadaşımızı bile artık yazlık grup ürünler üreten bir firma haline getirdik. Farklı dallardaki esnaflar birbirlerine yardımcı oldu. Mal nerden alınır, nasıl işlenir gibi. Abiyecisi de, gömlekçisi de hepimiz bir araya gelerek güzel bir çalışma içerisine girdik. Şimdilerde yaz-kış çok hareketli bir Bayrampaşa görüyoruz. Bayrampaşa'da 2 bine yakın toptancı var. Bayrampaşa birinci el üreten ve satan yerdir. Bu sayıya Osmanbey, Laleli ve Merter'de rastlayamazsınız. Dalkıran İş Merkezi'nden, Obaköy İş Merkezi'ne kadar hep tekstil sektörü. Yurtdışından çok müşteri geliyor. Son dönemde Orta Asyalı müşteriler gelmese bile İran ve Rusya gibi ülkelerden gelen turistler yoğunlukta" şeklinde konuştu.

BAYRAMPAŞA’DA, TEKSTİLDE 30 BİNİN ÜSTÜNDE İNSAN ÇALIŞIYOR
Bayrampaşa'da tekstil sektöründe 30 binin üzerinde insan çalıştığını belirten Doğan Bakırcı, "Bayrampaşa tekstil dünyasının lokomotifidir. Ülkelerde yaşanan gelişmelerle ilgili piyasamız etkileniyor. Mesela biz Kuzey Irak'a iyi mal satıyorduk. Fakat yaşanan referandum kriziyle o pazarımız kapandı. Fransa, Almanya, İtalya gibi Avrupa ülkelerine açılmayı planlıyoruz. Afrika ülkelerine henüz gitmedik fakat İstanbul Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) üzerinden Afrika'ya gitmeyi planlıyoruz. Yeni Doğan Tekstil olarak hedefimiz ise Avrupa'ya açılmak. Biz daha önce hep kumaş çalışırdık. Şimdi ise örme' işine de girdik. Daha soğuk bölgelere kaban tarzı ürünler yapmaya başladık. Çeşitliliğimi gittikçe arttırdık. 2018 yılından itibaren de tam bir fabrikasyon sistemine geçip, bu çeşitlilikte adet sayısını yükseltmeye çalışacağız. 2018'in bizim senemiz olacağına inanıyorum" yorumunda bulundu.

OKULLARDAN KALİFİYE ELEMANLAR ALACAĞIZ
BATİAD olarak okullarla işbirliği içerisinde olduklarını belirten Doğan Bakırcı, "Okullardan çıkacak mezun öğrencileri istihdama katma projelerimiz var. Böylelikle sektöre kalifiye eleman kazandırmayı hedefliyoruz. En son Nev-i Evler'in karşısında bulunan kız meslek lisesiyle bir görüşmemiz oldu. Hatta Mart ayında bir defile yapmayı düşünüyoruz. Biz okul idarecileriyle yaptığımız toplantılarda ihtiyaç olan bölümlerimizi iletiyoruz. Örneğin; Remayöz, overlok ya da tasarım bölümünde eksiklikler olduğunu söylüyoruz. Yöneticiler de ona göre öğrencilerini bu yönde yetiştiriyorlar. Okulla birlikte bir ekip çalışması başladı. Okullarından mezun olacak arkadaşları kendi mağazalarımızda işe alma garantisi verdik" şeklinde konuştu.

AYDINER, TEKSTİLCİLERİ ÇOK ÖNEMSİYOR
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'in, BATİAD'ı ve Bayrampaşalı tekstilcileri desteklediğini belirten Doğan Bakırcı, "Başkanımız her şeyle ilgili ve alakalı. Bugüne kadar tüm programlarımıza katılma nezaketinde bulundu. Önerilerimize kulak asıp, bu önerilerin gerçekleşmesi için elinden ne geliyorsa yapıyor. Örneğin Dumlupınar Caddesi'ni çok güzel bir hale getirdi. O caddenin giriş kapısına çok güzel bir Dikiş Makinası şeklinde bir sembol yapılıyor. Belediyemiz, müşterilerimizin daha güvenli alışveriş yapıp evlerine dönmeleri için gerekli yerleri de ışıklandırdı. Bayrampaşa'ya hakim bir belediye başkanımız var. Kurulduğumuz günden beri bize desteğini esirgemedi. Allah razı olsun" diye konuştu.

Tarih: 19 Aralık 2017 Salı    Hit: 4455

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol