Önceikli olarak tüm Paşavizyon okuyucularının Ramazan ayını kutlarım. Allah tutulan oruçları, yapıyan ibadetleri ve hayırları kabul etsin.
Mart ayında İstiklal Marşı’nın kabulü, Tıp Bayramı, Çanakkale Zaferi gibi pekçok önemli günleri kutluyoruz.
Ve tabi ki de bu sene 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle il ve ilçelerde yerel yönetimleri seçeceğiz.
İlgi alanımız spor olduğu için yerel seçimlerde adayların spor politikaları üzerine vaatleri bizler için önemli ve değerli.
1982 Anayasasında devletin spor politikası oluşturmasına yönelik hüküm bulunmaktadır. Bu hükümlülükle birlikte günümüzde spora olan ilginin artması ve öneminin anlaşılması ile siyasal partilerde, parti programlarında ve seçim beyannamelerinde sporla ilgili ayrı başlık açılmasına sebep olmuştur. Spor politikaları, örgütlenme, özerk federasyon, tesislerin yapımı, eğitim, sponsorluk, sporcu sağlığının korunması, uluslararası ilişkiler, spor ortamı konularını kapsamaktadır. Siyasal partiler de spor politikalarına bu politika konuları kapsamında seçim beyannamelerinde, parti programlarında yer veriyorlar. Ancak spor politikalarındaki bu konuların bazıları siyasal partiler tarafından ayrıntılı incelenirken bazı partiler tarafından spor unsuru pek de detaylandırılmıyor.
Sporun konusu insandır, dolayısıyla spor politikasını geliştirilmesi amacıyla birçok uzman kişinin katkılarıyla kamu yararı çerçevesinde hareket etmelidir. Sporun teşvik edilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla spor bilimleri mezunlarının istihdam olanakları arttırılmalıdır. Sporun uluslararası boyuttaki ekonomik, kültürel, siyasal birçok unsuru dikkate alınarak olimpizm ilkesi çerçevesinde stratejik planlar yapılmalıdır. Sporun amacı topluma hizmettir ve bu nedenle spor, siyaset üstü bir konu olarak görülmelidir. Yani siyasi partilerin spor politikası da bir eğitim ve sağlık gibi görülerek siyasal ideolojilerden bağımsız sürdürülebilir ilkelere göre hayata geçirilmelidir. Spor tesislerinin yapımına karar verirken merkezi ve yerel yönetim işbirliği çerçevesinde yöresel ihtiyaçlara uygun hareket edilmelidir. Spor dallarının gelişimine katkı sağlayarak performans esaslı veya yarışmaya dayalı değil, herkes için spor ilkesinde hareketle tesis veya eğitim merkezleri desteklenmelidir. Dolayısıyla ülkemizde siyasi partiler, spor politikalarını halkın, kamu kuruluşlarının ve sporla ilgili sivil toplum örgütlerinin katılımıyla daha sistematik ve stratejik şekilde planlayıp, uygulayabilmeledir.
Bayrampaşa özeline gelecek olursak hem Cumhur İttifakı ve AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkanı Adayı Av. İlknur Kovaç Bayraktar hem de CHP Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Hasan Mutlu spor konusunda projelerini anlatıyorlar.
Her iki adayın da projeleri arasında Bayrampaşa’da uzun süredir konuşulan Spor Lisesi de var. Spor kulüplerine destek ve tesisleşme de vaatler arasında var. Arda Turan, Necip Uysal, Hidayet Türkoğlu ve Semih Erden’den sonra yeni sporcuları vitrine çıkarmalıyız. Ve tabi ki de profesyonel liglerde takımlarımız olmalı…
31 Mart’ta Bayrampaşa’da kim seçilirse seçilsin kazanan Bayrampaşa sporu olsun.