02 Mayıs 2024 Perşembe   

DUYMAK ÖZGÜRLÜKSE: HELİX

DUYMAK ÖZGÜRLÜKSE: HELİX
 

Dünya sağlık örgütü (WHO) verilerine göre işitme sorunu günümüzde toplam dünya nüfusu içinde % 16 seviyesine yükselmiştir. Ear-Teknik gruba bağlı olan Helix Hearing, kulağın gerçek yapısını araştırarak işitmesi zayıflayan bireylerin, sesleri tekrar doğal duyabilmeleri için büyük özen gösterirken, geniş ürün çeşidi ve alternatif serileriyle, 40'tan fazla ülkede hizmet veriyor ve ürünlerinde güç artarken boyut küçülüyor. Suya, toza, tere dayanıklı cihazlar uzun ve sorunsuz kullanabiliyor. “İyi duymak hayata bağlar” sloaganıyla hizmet veren Helix’in Bayrampaşa Devlet Hastanesi karşısında açılan şubesi, işitme sistemleri ve cihazları konusunda profesyonel kadro ve ileri teknolojik cihazlar ile en kaliteli hizmeti sunuyor. Helix Bayrampaşa Şubesi Müdürü Kadir Şerbetli, “Helix İşitme merkezleri, pek çok ülkede işitme sorunu yaşayanlara gelişmiş, ileri ve yenilikçi teknolojileri kullanarak hizmet veren işitme cihazlarını ülkemizde duyma sorunu yaşayanların beğenisine sunuyor. “İyi duymak hayata bağlar” sözüyle yola çıkan Helix Bayrampaşa Şubesi’nde işitme akustiği ve işitme cihazları konusunda gerekli eğitimleri almış, deneyimli ve bilgili personelimizle Bayrampaşa halkının hizmetindeyiz. Odyometrist (işitme uzmanı) Nisanur Ural, işitme testi, cihaz uygulaması ve cihaz adaptasyonu konusunda işitme sorunu yaşayan hastalara yardımcı olmak için Bayrampaşa halkımızın hizmetindedir” dedi.

7 firma arasındaki tek Türk, Helix
20 yıl önce Türk işadamı Mehmet Emin Ağaç tarafından Çorlu’da kurulan Helix’in, ürettiği işitme cihazı ürünlerini dünyadaki 40’tan fazla ülkeye sattığını belirten Kadir Şerbetli, “Merkezimizde her türlü yaş grubuna yönelik işitme cihazları bulunmaktadır. Devlet Hastanesinde ya da özel hastanelerde işitme testi sonunda tetkikleri yapılan hastalar işitme cihazına sahip olmak için bize geliyor. Bizde burada tekrar bir işitme testi yapıyoruz. Ne ölçüde işitme kaybı olduğu bilgisini veriyoruz. İşitme kaybına uygun işitme cihazlarının kendilerine sunuyoruz. Hastanın işitme kayıp türü, seviyesi, yaşı ve kişin durumu göz önünde bulundurularak cihaz verilir. Cihazlar Kulak arkası, kulak içi, kanal içi, dip kanal, gözlük tipi ve cep tipi olmak üzere altıya ayrılır. Kişinin kulağına göre ölçüsünü alıyoruz. 2-3 iş günü içinde işitme cihazlarını kendilerine teslim ediyoruz. Daha sonra rutin olarak işitme cihazlarının REM cihazı adı verdiğimiz cihazda kontrollerini yapıyoruz. Cihazlarımız 2 yıl garantilidir. İşitme cihazlarının ömrü kişinin kullanmasına göre değişmektedir. Her 6 ayda bir bakımları yapılıyor. Özel hastanelerde yapılan testlerde devlet ödeme yapmıyor. Kişinin yaşı, sigorta ve emeklilik durumuna göre devlet işitme cihazlarının önemli bir bölümüne ödeme yapıyor” diye konuştu.

Uzaklara gitmeye gerek yok 
Bayrampaşa’nın eskiden sağlık alanında dezavantajı olduğunu belirten Kadir Şerbetli, “Eskiden işitme kaybı yaşayan ve cihaz alması gereken insanlar Haseki ve Fındıkzade gibi Medikal firmaların yoğun olduğu yerlere giderlerdi. Bizde Bayrampaşa’da bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak Bayrampaşa Devlet Hastanesi karşısındaki Helix’i Bayrampaşalıların hizmetine sunduk. TÜİK verilerine göre Türkiye’nin % 3.7’si işitme engellidir. SGK verilerine göre ise Türkiye’de yılda 120 bin insan işitme kaybı nedeniyle işitme cihazı kullanmaya başlıyor. Almanya’da ise bu rakam yılda 700 bini buluyor. Dünyada 7 tane işitme cihazı üreten firma bulunuyor. Türkiye’de ilk ve tek olan Helix, Ear Teknik bünyesinden çıkarak tüm dünyada ve Türkiye’de tercih edilen işitme cihazlarından biri oldu. Dünyanın en hafif (yarım gram) kanal içi görünmeyen en güçlü ve en küçük işitme cihazı da Helix tarafından üretiliyor. Helix’in servis ağı Türkiye’de çok yaygın. Diğer firmalara göre Türkiye’de servis ağı çok geniş. Bayrampaşa’dan aldığınız işitme cihazını Ağrı’daki serviste kontrol ve bakımlarını yaptırabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Yalıtımlı binada ses kontrolü
Helix Bayrampaşa Şube Müdürü Kadir Şerbetli, hastaları önce dinlenme odasında bir süre dinlendirip sonra da adaptasyon odasına alarak kontrol ettiklerini belirterek, “Videootoskop cihazında kulak içi tıkalı olup olmadığı kontrol edilir. Kişinin kulağında tıkanıklık yoksa işitme uzmanı tarafından ses yalıtımı olan odaya alınır. Kulaklık takılan kişiye belli frekanslarda sesler verilerek işitme testi yapılır. Odyo testi 5 bölümden oluşur. Eşik testi, Tedirgin edici ses seviyesi, En rahat ses seviyesi, Kemik yolu işitme eşiği ve İnsan sesiyle en rahat algıladığı seviye. Kişinin işitme kaybı seviyesi belirlendikten sonra işitme cihazının kalıbı alınır. Cihaz yapıldıktan sonrada 1-3-6 ay kontrol için kendilerini buraya çağırıyoruz. Kendilerine işitme cihazının pillerinin nasıl takılacağı, cihazın nasıl temiz tutulacağı ve 6 ayda bir değiştirilmesi gereken parçalar konusunda bilgi vermekteyiz. Her bireyin doğal işitme duyarlılığı farklı olduğundan, işitme kaybı oluştuğunda da devam eder. Her bireyin frekans tabanlı ses reaksiyonu ve işitme kaybı farklıdır. Onun için kişiye özel seçilen cihaz özel uyarlanır. Seçilen cihaz frekans tabanlı ses ihtiyacını karşılayabilen cihaz seçilir. Şunu da unutmayın ki internette veya dışarıda işitme cihazı diye satılan cihazlar kulak sağlığınızı daha da kötüleştirebilir” dedi. 

Tarih: 24 Haziran 2017 Cumartesi    Hit: 2780

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol