03 Mayıs 2024 Cuma   

BİR KÜLTÜR MOZAİĞİ

BİR KÜLTÜR MOZAİĞİ
 

Unutulmaya yüz tutmuş folklör geleneklerini yaşatmak için 2012 yılında kurulan Bayrampaşa Mozaik Folk Dans Topluluğu Kültür ve Dayanışma Derneği, yurtiçi ve yurtdışında katıldığı festivallerde aldığı ödüllerle adından söz ettirirken, 2017 yılında hedeflerini daha da büyüttü.
Bayrampaşa Mozaik Folk Dans Topluluğu Kültür ve Dayanışma Derneği kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen yaptığı çalışmalarla adından söz ettirirken, 2017 yılındaki hedeflerini daha da büyüttü.
2012 yılında Murat Aktar’ın kurucu başkanlığını yaptığı derneğin 2015 yılından beri başkanlığını yapan Kenan Bıçak, derneğin çalışmaları hakkında Paşavizyon’a önemli açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Neva İnşaat’ın yönetim kurulu başkanı olan genç işadamı Kenan Bıçak’ın başkanlığını yaptığı dernek, unutulmaya yüz tutmuş folklör geleneklerini yaşatmayı amaçlıyor.

7 BÖLGEYİ KUCAKLIYORUZ
Dernek başkanı Kenan Bıçak yaptığı açıklamada, “Mozaik Folk Dans Topluluğu; isminden de anlaşılacağı üzere, Türkiye'nin bütün renklerini içinde barındıran, ülkemizin 7 bölgesini kucaklayan, Zeybeğinden Horonuna, Halayından Silifkesine, Karşılamasından Balkan oyunlarına kadar güzel ülkemizin bütün renklerine sahip çıkan bir halk oyunları derneğidir. Mozaik Folk Dans Topluluğu; bir halk oyunları derneği olmanın yanı sıra günümüzde en büyük problem olan asosyal yetişen gençliği sosyal alanlara yönlendirmeyi kendine görev edinmiştir. Bu anlamda halk oyunlarının yanı sıra tiyatro etkinlikleri, eğlence etkinlikleri (bowling, piknik vb.), yaz ve kış hafta sonu turları (Uludağ, Kartepe, Kıyıköy vb. yerlere organizasyon etkinlikleri), özel yemek organizasyonları (iftar, sahur, doğum günleri) ve en önemlisi yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenen Uluslararası Folklor Festivallerine katılmayı kendine görev edinmiştir. Mozaik Folk Dans Topluluğu; aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşu olduğumuz için çeşitli sosyal sorumluluk projeleri içinde yer alıyoruz. Mozaik Folk Dans Topluluğu olarak; insana değer veren, insanların dili, dini, mezhebi, rengi ne olursa olsun aynı mesafede olan, insana insan olduğu için değer veren bir dernektir. Kültürümüzün en önemli yaşayan değerlerinden, halk oyunlarının korunması, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması, geniş kitlelere tanıtılıp, yayılması, halk oyunları alanında çeşitli kurum ve kuruluşların düzenlemiş olduğu yarışmalarda birlik ve beraberliğin sağlanmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

YURT İÇİ VE YURT DIŞIN’DAN DAVETLER ALIYORUZ
Başkan Kenan Bıçak, 2017 yılında davet aldıkları çeşitli uluslararası organizasyonlara da katılarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi. İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya’daki festivallerden davet aldıklarını belirten Bıçak, “2012 yılında kurulan derneğimiz ilk yılında Küçükçekmece Göl Festivali’nde ödül kazanırken, 2013 yılında Macaristan Budapeşte’de katıldığı festivalde de ödül alarak uluslararası alanda da tanınmaya başladı. Bugüne kadar sadece kendi imkanlarımız çerçevesinde çeşitli festivallere katıldık. Yurtdışındaki festivallerden aldığımız davetleri değerlendirerek ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Bunun yanı sıra yurtiçindeki bazı festivallerden de davet aldık. 2014 yılında katıldığımız Balıkesir Atlı Okçuluk Fetivali’ne bu sene yine katılacağız. Mayıs ayında Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde dernek olarak çok büyük bir gece düzenleyeceğiz. Bu gecede Balkan oyunları başta olmak üzere tüm yörelerin folklör gösterilerini Bayrampaşalılara izletme imkanı bulacağız. Tiyatro ve müzik kurslarımız da ilgi görüyor. Türkiye’nin ünlü akerdeon ustalarından Bekir Sakarya ve Rumeli Ekrem müzik çalışmalarımız konusunda bize büyük destek veriyor” ifadelerini kullandı.

KAPILARIMIZ HERKESE AÇIK
Derneğin kapılarının herkese açık olduğunu belirten Başkan Bıçak, “2017 yılında hedefimiz kendi derneğimiz adına yurtdışı festivallere katılmaktır. Bunu da başaracağımıza inancımız tamdır. 120 üyesi bulunan derneğimizde toplam 60 kişilik bir dans ekibimiz bulunuyor. Sadece Bayrampaşalı değil, Sefaköy, Küçükçekmece hatta İstanbul’un Asya yakasından bile öğrencilerimiz geliyor. Halk oyunları eğitimide bizim sezonumuz tıpkı eğitim ve öğretim dönemi gibi Eylül ayında başlar ve Haziran ayında sona erer. Derneğimiz de her Cumartesi günü 18.00 ile 20.00 saatleri arasında 8-12 yaş çocuk grubumuz eğitim alıyor. Hafta içi ise 2 ya da 3 akşam saat 20.00-22.00 arasında yetişkin gruplarımızla çalışmalarına devam etmektedir. Balkan folklör oyunları başta olmak üzere, Türkiye’nin 7 bölgesinden de çeşitli oyunları sergiliyoruz. Üsküp, Ege Zeybek, Karadeniz, Anadolu ve Kafkas yöreleri gibi bir çok halk oyunlarıyla çalışmalarına sürdüren derneğimiz, bunun yanında müzik ve tiyatro çalışmalarını da sürdürüyor. Dans edip, halk oyunlarını oynamak istiyorsanız ve aynı zamanda dostluklar kurup, gülmek, gezmek ve eğlenmek istiyorsanız, kısaca halk oyunlarına ve folklöre gönül vermiş herkesi Bayrampaşa Mozaik Folk Dans Topluluğu Kültür ve Dayanışma Derneği’ne bekliyoruz” dedi.

DERNEĞİN YÖNETİM KURULU
Başkan: Kenan Bıçak
Başkan Yardımcısı: Murat Aktar
Başkan Yardımcısı: Berkan Tunçelli
Başkan Yardımcısı: Sedat Bıçak
Başkan Yardımcısı: Yalçın Pala
Başkan Yardımcısı: Turan Kurtuluş
Genel Sekreter: İsmail Yeşil
Yönetim Kurulu Üyesi: Murat Uçak
Yönetim Kurulu Üyesi: Sedat Yanığlı
Yönetim Kurulu Üyesi ve Müzik Direktörü: Bekir Sakarya
Eğitmenler: Miryam Narta, Özgür Değerli, Tuba Albayrak.

Tarih: 24 Ocak 2017 Salı    Hit: 4382

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol