18 Mayıs 2024 Cumartesi   

BAYRAMPAŞA'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

BAYRAMPAŞA'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
 

Yapımı yılan hikayesine dönen Bayrampaşa Eski Cezaevi projesi, geçen ay sessiz sedasız şekilde başlarken, ilk bloklar ortaya çıkmaya başladı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, kentsel dönüşümle birlikte ilçenin görünümün ve vizyonunun değişeceğini ve Bayrampaşa’nın çok daha fazla değer kazanacağını söyledi. Yeni Bayrampaşa hayalini gerçekleştirmek için çok çalıştıklarını belirten Aydıner, “Biz istiyoruz ki Bayrampaşa’da yaşamak insanımıza keyif, huzur ve mutluluk versin. Vatandaşlarımız trafik sorunu yaşamasın, yeşile hasret bir ömür değil, yeşillikler içinde bir ömür sürsün. Parklarımızda ve yeşil alanlarımızda çocuklarımız güvenle büyüsünler; yürüyüş yollarında yaşamın keyfini sürsünler. Bu nedenle her bir mahallemize zemin altı otoparklar, dev meydanlar, yeşil alanlar,  yürüyüş yolları ile insanımızın huzuru koklayacağı dev parklar yapıyoruz” dedi.

ESKİ CEZAEVİNE 1 KATRİLYONLUK YATIRIM
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa’nın adının geçmişte hep cezaevi ile anıldığını belirterek, “Eski Cezaevi arazisine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte toplam 1 katrilyonluk bir proje gerçekleştirdik. Yıkılan cezaevinin alanına 2300 konut, 400 yataklı bir devlet hastanesi, metro durağı, cami, okul, 4500 otoparklık adeta minyatür bir şehir kuruyoruz. Yapımına başlanan bloklar maksimum 8, 10 ve 12 kat şeklinde akıllı binalar olacak. Bol bol yeşil alanı ve meydanları olacak. Binaların etrafı tamamen açık, otoparkları olacak. Spor ve etkinlik alanları, kültür merkezi, çocuk bahçeleri olacak. Böylece cezaevi alanı yeni bir yaşam ve cazibe merkezi olarak Bayrampaşa’ya artı değer katacak. Aynı zamanda projemizde çeşitli dükkânlar da olacak. 2300 konutu yerleştireceğimiz alana da  İsmetpaşa Mahallesi’nin dört adasını taşıyacağız. Vatandaşlardan bedel almayacağız ve daire karşılığı daire vereceğiz. Sadece metrekarelerde biraz düşmeler olacak” ifadelerini kullandı. 

VATAN MAHALESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMALI
Bayrampaşa'da ikinci kentsel dönüşüm projesinin Vatan Mahallesi’nde olduğunu belirten Başkan Aydıner, “Bayrampaşa’daki toplam bina sayısı 22 bin. 95 bin daire, 45 bin ise dükkân var. 1999 yılından beri 4 bin 100 bina yenilendi. Yani 17 bin civarı yenilenmemiş bina var. Yenilenmeyen binalar az-orta-ağır hasarlı diye üçe ayrılıyor. 7 büyüklüğünde olası bir depremde Bayrampaşa'daki binaların yüzde 10’u risk altında. Bu da 1700 bina demek. 1999 depreminde 3 bina yıkıldı ve 17 kişi öldü. 6306 sayılı yasayla çürük raporu alıp binanızı yeniliyorsunuz ama bunun adı kentsel dönüşüm değil. Şehrin kimliğine ve estetiğine bir dokunuş yapmıyor. Otopark yok, daracık sokaklar, görüntü yine çirkin. Çöp araçlarını bile sokamıyoruz. Biz bir ayda 30-40 inşaat ruhsatı veriyoruz ama parsel bazlı oluyor. İlçe belediyeleri olarak rezerv alanlara ihtiyacımız var. Vatan Mahallesi'nde sadece 500 metrekarelik bir yeşil alanımız var. Çocuklar nerede oynayacak, aileler nereye çıkacak. Binaların çoğu eski” diye konuştu.

TEM'İN ÜSTÜ KAPANIP PARKA DÖNÜŞECEK 
Başkan Aydıner, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nin hemen yanındaki boşluğun üstünü kapatarak büyük bir meydan yapacaklarını söyledi. TEM'in üstünün yeşil alana sahip bir meydan olacağını belirten Aydıner, “İnsanların dinlenebilecekleri, sohbet edebilecekleri 80 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde bir alanı kapatacağız. Bayrampaşa'da hiç meydan ve bulvarlar yok. İlk kez böyle bir alana sahip olacağız” dedi. 

OTOGAR 2019'DA TAŞINIYOR 
Bayrampaşa mücavir alanı sınırları içerisinde bulunan otogarın kaldırılacağını belirten Başkan Aydıner, “Şu anda kötü bir durumda olan ve trafiği de kilitleyen İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı taşınacak. 2019 yılında yap-işlet-devret modeliyle otogarın süresi bitecek. Mahmutbey tarafında bir cep otogarı olarak hizmet verecek. İBB tarafından hazırlanan yeni projede otogarın olduğu alana büyük bir Megapark düşünülüyor. Altı da otopark olacak” dedi.

ÇEVİK KUVVET VE HAL KALDIRILIYOR
Başkan Atila Aydıner, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün, Kağıthane ilçesinde TEM’e yakın bir alana taşınmasının kesinleştiğini, buraya da Fuar donatı alanı planladıklarını ifade ederek, “1800’lü yıllarında yapılan bina kültür merkezi yapılmaya uygun. İçinde kütüphane, müze, tiyatro, sinema, resim, müzik ve sanat bölümleri olacak” dedi. Sebze meyve halinin de kaldırılma projesi olduğunu belirten Aydıner, “Halin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yakın bir alana taşınması düşünülüyor. Halin olduğu yer de yeşil alan olacak” diye konuştu.

2 YIL SONRA TRAFİK RAHATLAYACAK
Bayrampaşa’daki trafik sorunun ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Aydıner, 2 yıl içinde trafik sorunun büyük ölçüde çözüleceğini söyledi. Bayrampaşa’nın yerleşik nüfusunun 287 bin civarında olduğunu ancak ilçedeki işyerleriyle birlikte bu sayının 850 bine çıktığını belirten Aydıner, “Dolayısıyla otopark sorunu büyük. Biri belediyenin önünde olmak üzere şu anda 13 otopark yaptırıyoruz. İki yıl içinde 8 tanesi bitince Bayrampaşa trafiği önemli ölçüde rahatlayacak” ifadelerini kullandı.

ESKİ LUNAPARK’A MODERN MEYDAN
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Kartaltepe’de bulunan eski Lunapark arazisine çok modern bir meydan yapacaklarını söyledi. Kamulaştırılan bu alanın üstünün mesire alanı, altının 4 kat otopark olacağını belirten Aydıner, “Proje kapsamında alana İstanbul Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediyesi işbirliği ile zemin altı otopark, park, Selçuklu camii, saat kulesi, su sebili, kültür merkezi, yürüyüş yolu, dinlenme alanları ve süs havuzu yapılacak” dedi.

 

 

Tarih: 16 Mart 2017 Perşembe    Hit: 6153

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol