18 Mayıs 2024 Cumartesi   

BALKAN SÜRÜCÜ KURSU

BALKAN SÜRÜCÜ KURSU
 


“Eğitim vermek, bildiğini öğretmek yetenek işidir. Biz bu konuda iddialıyız” diyerek yola çıkan Balkan Sürücü Kursu, modern sınıflarında, görsel ve eğitsel eğitim araçları ile ve her biri kendi branşında uzman eğitici kadrosuyla ehliyet almak isteyenlere profesyonel bir hizmet veriyor.

“Bayrampaşa’nın ve Türkiye’nin en iyi sürücü kursuyuz” diyerek 2015 yılının Mayıs ayında açılan Balkan Sürücü Kursu’nun yetiştirdiği şoför adayları, sınavlarda gösterdikleri yüzde 90’lık başarı oranı ile dikkat çekiyorlar.


Bayrampaşa’da ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının tercih ettiği kurumların başında gelen Balkan Sürücü Kursu’nun genç kurucuları Fatih Bayraktar ve Atılım Doğan, Paşavizyon’a hem firmaları, hem trafik eğitiminin nasıl verilmesi gerektiğini hem de sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundular.

KISA SÜREDE YÜZDE 90 BAŞARI ORANI
Her ikisi de Makedonya göçmeni bir ailenin çocuğu olarak Bayrampaşa’da doğan Fatih Bayraktar ve Atılım Doğan, çocukluklarını hatta ilk iş deneyimlerini bile birlikte geçiren iki genç girişimci. Her ikisi de üniversiteden, muhasebe bölümünden mezun olan ve birlikte Bayrampaşa’daki bir sürücü kursunun muhasebe departmanında çalışan Bayraktar ve Doğan, bir süre sonra sürücü eğitmenliğine merak salarak sektör değiştirmeye karar verdi. 2015 yılının Mayıs ayında Balkan Sürücü Kursu’nu Abdi İpekçi Caddesi üzerinde kurduklarını belirten Fatih Bayraktar, “2015 yılında ‘Bayrampaşa’nın ve Türkiye’nin en iyi sürücü kursuyuz’ diyerek, alanında uzman ve tecrübeli kadromuzla yola çıktık. Çok şükür geçen 2.5 yıllık süreçte Bayrampaşa ve çevre ilçelerden gelen sürücü adaylarının ilgisinden memnunuz. Eğitim vermek, bildiğini öğretmek yetenek işidir. Biz bu konuda iddialıyız. Yüzde 90 başarı oranını yakaladık ve bugüne kadar 1000’e yakın kişiyi ehliyet sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

MODERN SINIFLARDA, GÖRSEL VE EĞİTSEL EĞİTİM
Balkan Sürücü Kursu olarak B, A, A1, A2, C ve D sınıfı ehliyet almak isteyenlere eğitim verdiklerini belirten Fatih Bayraktar, “Kursumuzda teorik dersler, modern sınıflarımızda, görsel ve eğitsel eğitim araçları ile ve her biri kendi branşında uzman, profesyonel eğitim kadrosu tarafından sürdürülmektedir. Teorik ders programları, kursiyerlerimizin istek ve arzuları doğrultusunda hafta içi ve hafta sonu olarak düzenlenmektedir.  Hafta içi kurslarının teorik ders programları da akşam programı olarak uygulanmaktadır. Teorik ders programını bitiren kursiyerlerimiz, direksiyon eğitim programına alınmaktadır. Direksiyon eğitimleri, her türlü sürüş kolaylığı sağlayan, son model araçlarla, bay ve bayan usta direksiyon öğretmenlerince verilmektedir. Direksiyon eğitiminde amaç, her kursiyerin, akan trafik içerisinde rahatlıkla ve zorlanmadan araç kullanabilecek seviyeye gelmesine yardımcı olmaktır. Sürücü eğitimi alanında, yenilik, kalite ve hizmet sunumu açısından Bayrampaşa ve Türkiye’nin en iyi sürücü kursuyuz. Kursumuz, kursiyerlerinin teorik ve pratik eğitim alanlarında da her türlü ihtiyaçlarına çözümler üreterek cevap vermek ve bu sayede personelimizin çalışmaktan gurur duyduğu, Türkiye’nin en seçkin sürücü kursları arasında yer almaktadır. Kursumuz, ülkemizde sürücü hatalarından kaynaklanan ve her gün onlarca can ve mal kayıplarına neden olan trafik kazalarının önlenmesi veya en az düzeye indirilmesi için ülke çapında yapılan çalışmalara, verdiği kaliteli eğitim ile katkıda bulunmaktadır. Kursumuz bu nedenle ‘Bilinçli Sürücü’ yetiştirmeye özel bir önem vermekte ve bu uğurda gayret sarf etmektedir” diye konuştu.  

DAHA BİLİNÇLİ ŞOFÖRLER YETİŞİYOR
Fatih Bayraktar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursu yönetmeliğindeki son değişikliklerle ‘Bilinçli şoför’lerin yetişmesi yönünde çalışmalar yapıldığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle, düz vitesten ehliyet almak için başvurup, 4 sınavı da geçemeyen sürücü adaylarına yeni fırsat tanıdı. Bu kursiyerler isterlerse aynı sınıfın otomatik şanzımanlı sertifikasını almak üzere başvurabilecek. Yine geçmişte 5 dakikada direksiyon sınavına girilirken, şimdi direksiyon sınavı 35 dakika sürüyor. Bu sürenin ilk 5 dakikasında kursiyere aracı tanıma ile ilgili sorular soruluyor. Daha sonra akan trafikte kursiyer yaklaşık yarım saat araç sürüyor. Eskiden aynaları kontrol ediyor mu, sinyal veriyor mu, dur-kalk nasıl ona bakıyorlardı. Yeni sistem çok daha güzel oldu. Geri gelme istasyonu, tek seferde 4 duba arasına park etme, çizgi üzerine park etme, yokuşta park ve L park var. Eğitmenler artık önde değil arkada oturuyor. Önde sadece komisyon üyeleri bulunuyor. 5 dakika araba ile ilgili soru soruyorlar. Paneller, ışıklar soruluyor. Kaput açtırılıp, akü, silecek suyu, motorla ilgili, bagaj açtırılıp stepne, reflektör ve ilk yardım çantasıyla ilgili sorular soruluyor. Kursiyer sınavda başarısız olursa 15 gün sonraki sınavda yeni bir şans bulabiliyor. Tüm bunlar hem çok iyi eğitimli hem de bilinçli sürücü adayları yetişmesi için. En son sınavda yüzde 100, bir önceki sınavda ise yüzde 90 direksiyonda başarımız vardı. Kursiyerlerimize 2 saati simülatör, 14 saati akan trafikte olmak üzere toplam 16 saat zorunlu direksiyon eğitimi veriyoruz. İnternet üzerinden de derslerimizi veriyoruz. www.balkansurucukursu.com internet sitemizden eğitim videolarımızı izleyebilir, testleri çözebilirler. Teorik eğitimlerimizi kursumuzda, direksiyon eğitimlerimizi de Carrefoursa’nın bulunduğu alanda veriyoruz” dedi.

MOTOSİKLET MERAKLILARININ SAYISI ARTTI
Son dönemde motosiklet eğimi alanların sayısının arttığını söyleyen Fatih Bayraktar, “Balkan Sürücü Kursu’muzda B sınıfı ehliyet almak isteyenlere yönelik, otomatik araçlar da dahil olmak üzere hepsi son model 4 adet binek arabamız ve A, A1 ve A2 ehliyet almak isteyenlere yönelik de çeşitli motor güçlerine sahip 3 adet motosikletimiz bulunmaktadır. Kursumuzda otomobil ve motosiklet eğitmenlerimiz ayrıdır. Kursiyerlerimiz 30’ar kişilik 3 ayrı sınıfta eğitim görüyor. İlk yardım, motor ve trafik sınıflarımız mevcut. Logo ve adımızdan dolayı genelde göçmen vatandaşlar bizi tercih ettiği gibi her yaş ve statüden kursiyerimiz bulunmakta. Sadece Bayrampaşa’dan değil çevre ilçelerden de kursiyerlerimiz mevcut. Hatta Sakarya’dan bile E-Sınav aracılığıyla katılan kursiyerimiz var. Son dönemlerde motosiklet ehliyeti almak isteyenlerin sayısı oldukça arttı. Bunda en büyük etken dana önce ehliyetsiz olarak kullanılan motosiklet kullanımına verilen cezaların artması olarak gösterilmektedir. Motosiklet ehliyeti almak isteyen bayanların sayısı da git gide artıyor” diye konuştu. 

ÖZEL DİREKSİYON DERSLERİ DE VERİLİYOR
Balkan Sürücü Kursu’nda, ehliyeti olup da trafiğe çıkma tecrübesi olmayan ve direksiyon eğitimi almak isteyenlere, bayan ve erkek eğitmenler tarafından özel direksiyon dersleri de veriliyor. Fatih Bayraktar, bu konuda yaptığı açıklamada, “Bizim için her can değerlidir. Ülkemizde yıllarca trafik kazalarına verdiğimiz can kaybını savaş olsa vermeyiz. Bu yönden bakıldığında sınavların zorlaşması kursiyerler için uygulamaya konulan bir kanundur. Kurum olarak öğrencilerimize yeterli düzeye gelinceye kadar eğitim veriyoruz. Saat ücretine göre yapılan eğitimlerde, ehliyeti olup da tecrübe kazanmak isteyenlere trafiğe çıkmaya hazır olduğuna kanaat getirilinceye kadar eğitim veriliyor. Sınavlardaki başarısızlıkların en büyük nedeni bu özellikle bayanlarda daha çok oluyor, sınav stresi ve heyecan oluyor. Aslında sürücü adayları iyi eğitim aldıkları için son derece bilgi sahibi ama sınav stresi ve heyecan nedeniyle özellikle direksiyon derslerinde başarısız olabiliyor. Bunun yanı sıra siz ne kadar dikkat etseniz de karşınızdaki arabaya dikkat etmeliyiz. Biz öğrencilerimize kapıyı açarken sağ elden açmayı öğretiriz. Böylelikle kapı aynasından arkayı iyi görebilirler ve kazalara engel olabilirler” değerlendirmesinde bulundu. 

TÜM SÜRÜCÜ KURSLARININ FİYATLARI AYNI
Sürücü kursu fiyatlarının Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirtilen hükümlere göre tespit edildiğini belirten Fatih Bayraktar, “Her ilde kurulan komisyonlar o ilin sosyo-ekonomik durumuna göre fiyat belirliyor. Bu kapsamda; Sürücü Kurslarının ücreti her yıl Aralık ayında toplanan komisyon tarafından alınan karar ile bir sonraki yılda uygulanmak üzere ilan ediliyor. 2017 yılında İstanbul’da sürücü kursu ücretleri 1500 TL idi. 2018’de 1600 TL olacak. Devlete ödenen vergiler ve ehliyet harçlarıyla birlikte bu rakamın 2 bin 400 TL civarında olması bekleniyor. Ehliyet belgeleri Avrupa standardına uygun olduğu için yurt dışında yaşanan problemlerin önüne geçilecek. Ehliyet sınavı için eğitim düzeyi değişmedi. İlkokul mezunları da başvuruda bulunabilmektedir. İnsanların Balkan Sürücü Kursu’nu tercih etmesinin en önemli nedenlerinden biri burada aile ortamı var. İnsanlar gönül rahatlığıyla kursumuza geliyor ve alanında uzman eğitmenlerimizden çok iyi bir eğitim alıyorlar. Kursiyerlerimize en iyi eğitimi verebilmek adına tekli eğitimler de veriyoruz” şeklinde konuştu. 

E-SINAV SİSTEMİ ZAMAN KAZANDIRACAK
2018 yılında E-Sınav merkezlerinin sayısının artacağını belirten Fatih Bayraktar, “E-Sınav, eğitmenler eşliğinde sınıflarda bilgisayar ekranında sorulan sorulara cevaplarla yapılıyor. Sınav sonucu hemen açıklanıyor. Bizler de görebiliyoruz. E-Sınavı kazananlar ilk direksiyon sınavına da dahil ediliyor. E-Sınav’a başvuru yapabilmeniz için sürücü kursunun vereceği teorik eğitimi tamamlamanız gerekiyor. Eğitimi tamamladıktan sonra belirli merkezlerde sınava girebilirsiniz. E-Sınav’a giriş hakkı 4’tür. E-Sınav’a başvuru yapan bir aday teorik sınava başvuru yapamaz. Yapabilmesi için 4 hakkı sonunda başarısız kabul edilmesi gerekir. Fakat teorik sınava giren bir aday e-sınava geçiş yapabilir. E-Sınav’da 50 soru sorulacak ve her soru 4 şıktan oluşacak. Sınavda başarılı olabilmek için en az 70 puan almak gerekiyor. Sürücü kursuna kayıt yaptırarak sorumlu olduğu derslerin eğitimlerini tamamlayan tüm kursiyerler ile teorik sınavda sorumluluğu devam eden kursiyerler e-sınav başvurusu yapabilir. E-Sınav adayların zamanı lehine olacak. E-Sınav ya da normal öğrencilere yazılı sınava girmeden önce derslerine başlatıyoruz” dedi. 

BİLİNÇLİ SÜRÜCÜ OLMAK İÇİN STAJYER EHLİYET UYGULAMASI
1 Ocak 2016 tarihi itibariyle başlayan yeni uygulamaya göre ilk defa ehliyet belgesi alacak tüm adaylar Stajyer Sürücü kabul ediliyor. Bu sayede daha bilinçli sürücülerin yetişmesi ve trafik kurallarına gösterilen önemin daha fazla artmasının beklendiğini belirten Fatih Bayraktar, “Stajyer Ehliyet uygulamasına bağlı kalınarak, sürücünün 2 yıl boyunca 75 ceza puanına ulaşmaması gerekiyor. 2 sene süresince 75 ceza puanına ulaşırsa ehliyetine el konulacak. Bu nedenle yeni uygulama kapsamında, Stajyer Ehliyet sahiplerinin trafik kurallarını çok iyi bilmesi ve bu kuralara uyması daha da önem kazanıyor. Ehliyetine el konulan sürücünün psikolojik durumunun tespiti için psiko-teknik testine girdikten sonra psiko-teknik belgesi alırsa, bir sürücü kursuna başvurarak yeniden ehliyet alması gerekecek. Sahip oldukları ehliyetlere el konulmaması ve yeniden ehliyet almamak için Stajyer Ehliyet uygulamasına tabi olan sürücülerin trafikte çok dikkatli olmaları ve tüm kurallara uyum göstermeleri oldukça önemli. Hal böyle olunca Stajyer Ehliyet sahiplerinin 2 yıl boyunca trafikte mümkün olduğunca ceza almamaya ve 75 ceza puanını doldurmamaya dikkat etmeleri gerekiyor. Eski ehliyetliler 100 ceza puanı üzerinden isleme tabi tutuluyor. Stajyer ehliyetliler, 2 yılın sonunda normal ehliyete geçiyor. Ehliyet almak isteyenlere ise son sözüm; Balkan Sürücü Kursu’nu görmeden karar vermesinler” şeklinde sözlerini tamamladı.


Carrefoursa civarında önlem alınmalı
Bayrampaşa’daki sürücü kursları olarak Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ve Belediye Başkanı Atila Aydıner’e, eğitim verdikleri alanla ilgili sorunlarını söylediklerini belirten Fatih Bayraktar; “Direksiyon kursu verdiğimiz alanın yakınındaki Hayattepe Konutları’nda 700'e yakın daire olduğu için yoğunluktan dolayı sıkıntı yaşanıyor. Direksiyon hocaları olarak saat 21.00’den sonra derse gitmeyiz. Ancak orada içki içenler ve çevreyi rahat edenler oluyor. Bu nahoş olayları da sürücü eğitimine gelenlerin yaptığını sanıyorlar, ama ilgisi yok. Geçenlerde direksiyon dersine gelen bayan bir öğrencimizin telefonunu çaldılar. Burada güvenlik sıkıntısı yaşanıyor. Yalçın Sırakaya başkanımıza bu durumu söyledik. Sağolsunlar, Otogar’dan Carrefoursa’ya çıkan patikanın sağ ve sol tarafına tel örgü çektirdi. Bir de direksiyon derslerinin ve sınavlarının yapıldığı bu alanda WC ile küçük bir dinlenme alanı eksik. Biz bu eksiklikleri Bayrampaşa’daki sürücü kursları olarak yapmaya hazırız, yeter ki yetkililer bize izin versinler” diye konuştu.

Tarih: 16 Aralık 2017 Cumartesi    Hit: 12651

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol