23 Nisan 2024 Salı   

Muhammed SANCAKTAR / Laleli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (LASİAD) Başkan Vekili / Geniş Açı

2023’ÜN ÖNEMİ

 

Kıymetli dostlar,
2023 yılının, yani Cumhuriyetimizin  kuruluşunun yüzüncü yılının önemini artık beşikteki bebeğimiz bile biliyor. Peki bunu bu kadar önemli kılan nedir? Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduğu günden bugüne kadar pek çok tuzakla karşılaştı, pek çok düşmanla mücadele etti ve çok badireler atlattı. Bu düşmanların çoğu içerideki hainlerdi. Allah’a şükür hepsinin üstesinden gelerek yoluna emin adımlarla devam ediyor.
29 Ekim 2023’te yüzyılını tamamlayacak,yani bir asırlık bir Cumhuriyet olacak inşallah.
2023 yılı sadece Cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yılı olması bakımından değil, aynı zamanda gelecek yüzyılın yani 2123’ün vizyonunun, programının ve hedeflerinin belirlendiği bir yıl olması bakımından da önemlidir.
İlk asırda karşılaştığımız badirelerden çıkarttığımız dersler ve elde ettiğimiz tecrübelerle ikinci yüzyılda daha güçlü bir Türkiye olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bunun için milli ve manevi konularda içeride birlik ve beraberliğimizin sağlam ve güçlü olması gerekiyor.
Daha düne kadar başları kapalı olduğu için okullara sokulmayan, İmam Hatip’li oldukları için adeta cüzzamlı muamelesi yapılan, Cumhuriyet düşmanı ilan edilen ve neredeyse hiç bir kuruma alınmayan kadroların, Cumhuriyetimizi 2023’e ulaştırması da çok manidar ve Cenab-ı Allah’ın bir hikmeti.
Gelecek yüzyılın Türk asrı olacağına, Türkiye’nin 2023 yılından sonra şahlanacağına yürekten inanıyorum. Çünkü bu genç Cumhuriyet demokrasi, istiklal, istikbal ve istikrar uğruna ilk yüzyılında çok bedeller ödedi, çok acılar çekti ve aynı zamanda çok tecrübe kazandı. İlk yüzyılın 3 çeyreğinde emekleme, son çeyreğinde ise yürüme evresinden geçen Cumhuriyetimiz, 2023’te gençlik dönemine adım atacak ve gençliğin dinamizmi ve enerjisiyle durmadan muasır medeniyete doğru koşacaktır.
Ben inanıyorum ki, ömüzdeki yüzyılda muasır medeniyet seviyesine ulaşmakla kalmayıp,tarif edilen o muasır medeniyet seviyesini geçecek ve dünyaya nizam verecek olan medeniyetimizi, Farabi’nin tarif ettiği faziletli medeniyetimizi inşa edecek ve hakim kılacağız.
Bize düşen; daha fazla çalışmak-üretmek, birlikteliğimizi müdafa ve muhafaza etmektir. Yarınlarımızın daha güzel olması temennisi ile…
Kalın sağlıcakla…

Tarih: 17 Eylül 2022 Cumartesi    Hit: 903




Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol