Yeni Parti’de Bayrampaşa için üç isim
Yeni Parti Bayrampaşa’da ilçe başkanlığı kongresi öncesi adaylar belli olmaya başladı. Alican Çam’ın kurucu ilçe başkanlığının ardından Av. Levent Sevindi ve Av. Burak Türkkan da adaylıklarını açıkladı.
Yeni Parti’de Bayrampaşa için üç isim
Yeni Parti Bayrampaşa’da ilçe başkanlığı kongresi öncesi hareketlilik arttı.
CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak Yeni Parti'ye katılan Alican Çam, Kurucu İlçe Başkanı olarak görevlendirilirken, teşkilatlanma çalışmalarını da hızlandırdı. Çam, 16 asil ve 16 yedek üyeden oluşan kurucu yönetim kadrosunu kamuoyuna açıkladı.
Yeni Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığı, yeni binasına da taşındı. İlçe teşkilatının yeni adresindeki çalışmalar tamamlanırken, resmî açılışın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.
Av. Burak Türkkan da adaylığını açıkladı
Kongre sürecinde Av. Levent Sevindi’nin ardından Bayrampaşa Belediye Meclis Üyesi Av. Burak Türkkan da ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Böylece yarışta üç isim öne çıktı.
İlçe binasında partililere hitap eden Türkkan, kongrenin demokratik bir yarış olduğunu belirterek, sandıktan kim çıkarsa çıksın kazananın Yeni Parti olması gerektiğini vurguladı.
“Bir koltuğa değil, bir sorumluluğa adayım” diyen Türkkan, ilçe teşkilatının daha fazla sahada olması gerektiğini söyledi. Mahalle çalışmalarının güçlendirilmesi, esnaf ve vatandaş ziyaretlerinin artırılması gerektiğini belirten Türkkan, gençlerin ve kadınların da örgüt çalışmalarında daha etkin rol almasını istedi.
Parti içinde istişare kültürünün güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Türkkan, seçilmesi halinde yalnızca kendisini destekleyenlerin değil, tüm teşkilatın ilçe başkanı olacağını söyledi.
Türkkan, hedeflediği örgüt modelini ise “Daralan değil büyüyen, susan değil konuşan, bekleyen değil sahaya çıkan” bir teşkilat olarak tanımladı.
Genel seçimlere de değinen Türkkan, Bayrampaşa teşkilatının seçim gününü beklemeden sahada çalışmaya başlaması gerektiğini belirtti.
Yeni Parti Bayrampaşa’da Alican Çam, Av. Levent Sevindi ve Av. Burak Türkkan’ın adaylıklarıyla kongre yarışı üçlü bir görünüm kazanırken, teşkilatta gözler şimdi kongre sürecine çevrildi.
Foto Galeri