Yeni Parti Bayrampaşa Alican Çam'la devam
YENİ Parti Bayrampaşa İlçe Teşkilatı’nda kurultay sürecinin önemli aşamalarından biri geride kaldı. İlçe başkanlığı için gerçekleştirilen ön seçimde 971 geçerli oy kullanılırken, Alican Çam 496 oy alarak seçimi önde tamamladı. Burak Türkkan ise 475 oy aldı. Çam, 21 oy farkla Bayrampaşa İlçe Başkan adayı oldu.
Yeni Parti Bayrampaşa Alican Çam'la devam
BAYRAMPAŞA’DA SANDIKTAN ALICAN ÇAM ÇIKTI
YENİ Parti’nin İstanbul teşkilatlarında kurultay hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen ilçe başkanlığı seçimleri tamamlandı. Bayrampaşa’da ise üyeler ve delegeler, ilçe başkanlığı için sandık başına gitti.
İlçe başkanlığı ön seçiminde Alican Çam ve Burak Türkkan yarıştı. Daha önce adaylığını açıklayan Levent Sevindi’nin adaylıktan çekilerek Burak Türkkan’ı desteklemesinin ardından seçim iki aday arasında gerçekleşti.
Bayrampaşa’daki seçimde 971 geçerli oy kullanıldı. Oyların 496’sını Alican Çam, 475’ini ise Burak Türkkan aldı. Böylece Çam, rakibine 21 oy fark atarak sandıktan birinci çıktı.
DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda divan başkanlığına, iki adayın ortak önerisiyle Tamer Özcanlı seçildi. Katip üyeliklere ise Cüneyt Darılmaz ve Muradiye Albayrak Şit getirildi.
Divan heyetinin oluşturulmasının ardından seçim sürecine ilişkin bilgilendirme yapıldı. Programda Genel Başkan Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Hasan Mutlu tarafından gönderilen mesajlar da katılımcılara okundu.
Gündeme ilişkin değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda Levent Sevindi ve Yusuf Coşkun birer konuşma gerçekleştirdi.
ADAYLAR HEDEFLERİNİ ANLATTI
Toplantıya Hasan Mutlu’nun eşi Safiye Mutlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Başka bir adaylık başvurusu yapılmazken, Alican Çam ve Burak Türkkan’ın adaylık başvuruları oy birliğiyle kabul edildi. İki aday da yaklaşık 20’şer dakika süren konuşmalarında Bayrampaşa teşkilatına ilişkin hedeflerini ve önümüzdeki döneme dair düşüncelerini paylaştı.
Konuşmaların ardından saat 14.30’da başlayan oy verme işlemi, sandıkların saat 18.30’da açılmasıyla sona erdi.
21 OY FARKLA ALICAN ÇAM
Sandıkların açılmasının ardından yapılan sayımda Alican Çam 496, Burak Türkkan ise 475 oy aldı.
Bu sonuçla Alican Çam, 21 oy farkla YENİ Parti Bayrampaşa İlçe Başkan adayı oldu.
Çam, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı paylaşımda kendisine destek veren partililere teşekkür ederek, “Şimdi hep birlikte daha güçlü bir ilçe örgütü için çalışacağız. Kaldığımız yerden, YENİ’den devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İSTANBUL’DA 38 İLÇEDE BAŞKANLAR BELİRLENDİ
YENİ Parti’nin İstanbul’daki ilçe kongrelerinde 38 ilçede başkanlar belirlenirken, Esenyurt’taki seçim yaşanan tartışmalar nedeniyle ertelendi. Üsküdar’da ise kurucu ilçe başkanı Berk Tütüncü’nün yerine Onur Çingil seçildi.
Belirlenen 38 ilçe başkanı şöyle:
Adalar İlçe Başkanı : Gözde Acar
Arnavutköy İlçe Başkanı Tekin Aras
Ataşehir İlçe Başkanı Atakan Anıl Dizdaroğlu
Avcılar İlçe Başkanı Ahmet Selçuk Gök
Bağcılar İlçe Başkanı Özkan Akar
Bahçelievler İlçe Başkanı Danış Akpolat
Bakırköy İlçe Başkanı Günay Mamati
Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı
Bayrampaşa İlçe Başkanı Alican Çam
Beşiktaş İlçe Başkanı Mehmet Arslan
Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün
Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş
Beyoğlu İlçe Başkanı Cenk Bleda Haşhaş
Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi
Çatalca İlçe Başkanı Gökberk Öder
Çekmeköy İlçe Başkanı Haydar Arslan
Esenler İlçe Başkanı Aytekin Ayar
Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş
Fatih İlçe Başkanı Yavuz Nazlıgül
Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Okan Kazım Yalçın
Güngören İlçe Başkanı Canan Yılmazcan
Kadıköy İlçe Başkanı Caner Sarıtaş
Kağıthane İlçe Başkanı Kaner Berberoğlu
Kartal İlçe Başkanı Mert Polat
Küçükçekmece İlçe Başkanı Burak Ergin
Maltepe İlçe Başkanı Ercan Ağkaya
Pendik İlçe Başkanı Niyazi Güneri
Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz
Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat
Silivri İlçe Başkanı Doruk Bulut
Sultanbeyli İlçe Başkanı Zeynel Özbakır
Sultangazi İlçe Başkanı Kanber Koçak
Şile İlçe Başkanı Aras Arslan
Şişli İlçe Başkanı Canercan Kartal
Tuzla İlçe Başkanı Bülent Akköse
Foto Galeri