20 Temmuz 2026 Pazartesi
SON DAKİKA
Bayrampaşa 03.07.2026

TÜDSES ile Türk Dünyası Sivil Toplumu Ortak Platformda buluşuyor

Taksim'de düzenlenen tanıtım programında kamuoyuna tanıtılan TÜDSES, Türk Dünyası'nda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını dijital ortamda bir araya getirerek iş birliği ve koordinasyonu güçlendirmeyi hedefliyor.

3575 3 dk 0 yorum
Paylaş:
TÜDSES ile Türk Dünyası Sivil Toplumu Ortak Platformda buluşuyor

TÜDSES ile Türk Dünyası Sivil Toplumu Ortak Platformda buluşuyor

AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı koordinasyonunda, Ahmet Yesevi İşbirliği ve Kalkınma Derneği (AY-DER) ile Köklerden Geleceğe Kültür ve İşbirliği Derneği (KÖKDER) iş birliğiyle hayata geçirilen Türk Dünyası Sivil Toplum Destek Sistemi (TÜDSES), Taksim'de düzenlenen geniş katılımlı programla tanıtıldı.

Siyaset, akademi ve sivil toplum dünyasından çok sayıda ismin katıldığı programa, Rumeli Türkleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Dönmez, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Saim Bıçak, Türkiye Bosna Sancak Derneği Başkanı Muhammed Sancaktar ile çok sayıda vakıf ve dernek temsilcisi de iştirak etti.

Türk Dünyası'nda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını ortak bir dijital platformda buluşturmayı amaçlayan TÜDSES'in; kurumlar arası iletişim ve koordinasyonu güçlendirmesi, ortak projelerin geliştirilmesine katkı sağlaması, sosyal ve kültürel faaliyetlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması, ihtiyaçların doğru analiz edilerek kalıcı çözümler üretilmesi ve Türk Dünyası'ndaki sivil toplum kuruluşları arasında güçlü bir iş birliği ağı oluşturması hedefleniyor.

Programın açılışında yapılan konuşmalarda, son yıllarda Türk Devletleri arasında siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda gelişen iş birliklerinin sivil toplum ayağının da aynı ölçüde güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi. TÜDSES'in, farklı ülkelerde faaliyet gösteren vakıf, dernek ve platformları aynı dijital çatı altında buluşturarak bilgi paylaşımını hızlandıracağı, ortak etkinliklerin planlanmasına katkı sunacağı ve gönüllülük esaslı çalışmalara yeni bir ivme kazandıracağı ifade edildi.

 

Zorlu: Türk Dünyası'nın ortak vizyonunu güçlendirecek stratejik bir adım

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, TÜDSES'in yalnızca bir dijital platform olmadığını, aynı zamanda Türk Dünyası'nın ortak vizyonunu güçlendirecek stratejik bir adım olduğunu belirterek, "Türk Dünyası Sivil Toplum Destek Sistemi, Türk dünyasının sivil toplum ağını ortak bir dijital platformda buluşturan stratejik bir e-platform olarak tarihe geçecektir." ifadelerini kullandı.

Katılımcılar, platform sayesinde Türk Dünyası'nın farklı coğrafyalarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının daha güçlü bir iletişim ağı kuracağını, ortak projelerin artacağını ve kültürel dayanışmanın daha da pekişeceğini dile getirdi.

Program sonunda değerlendirmelerde bulunan Rumeli Türkleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Dönmez ile Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Saim Bıçak, Türk Dünyası'nın birlik ve beraberliğine katkı sunacak böylesine önemli bir projenin hayata geçirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

TÜDSES'in, önümüzdeki süreçte Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları arasında ortak hareket kültürünü güçlendirmesi, dijital iletişimi hızlandırması ve Türk Dünyası'nın ortak hedeflerine katkı sunması bekleniyor.

 

Etiketler:

Foto Galeri

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0 / 255

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Yalnızca adınız ve yorumunuz görüntülenir.