23 Mayıs 2026 Cumartesi
SON DAKİKA
Bayrampaşa 20.05.2021

Saat 19.19’da İstiklal Marşı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bayrampaşa’da da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle dün saat 19.19’da İstiklal Marşı okundu.

1976 3 dk 0 yorum
Paylaş:
Saat 19.19’da İstiklal Marşı

Saat 19.19’da İstiklal Marşı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye'nin dört bir yanında korona virüsü tedbirleri altında kutlandı. 
Dün akşam saat 19.19'da tüm Türkiye, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için ülke genelinde İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunduğu adreslerden biri de Bayrampaşa oldu.
Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel ve Belediye Başkanı Atila Aydıner, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileriyle birlikte vatandaşlara Türk bayrağı ve şapka dağıttı, ardından da onlarla birlikte saat 19.19’da İstiklal Marşı’nı okudu.
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ile birlikte STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla ilçede 19 Mayıs yürüyüşü gerçekleştirildi. Başkan Aydıner ve Kaymakam Şenel mikrofonu eline alarak Bayrampaşa halkının 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramını kutladı. Saatler 19.19'u gösterdiğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı şekilde bütün vatandaşlar camlara ve balkonlara çıkıp hep bir ağızdan İstiklal Marşı okuyarak 19 Mayıs coşkusuna ortak oldu.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'in katıldığı yürüyüşle doyasıya kutlandı. Saatler 19.19'u gösterdiğinde evlerindeki vatandaşlar ile yürüyüşe katılanlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu.

ŞENEL VE AYDINER'DEN KUTLAMA
Yürüyüşte Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, “Pandemi koşulları nedeniyle bayramımızı coşkuyla kutlayamasak da bugün burada halkımızla beraber, sokaklarda, balkon ve pencerele çıkarak İstiklal Marşı’mızı okumaktan mutluluk duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102'nci yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner de yaptığı açıklamada, "Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o gün bu mücadeleyi veren düşmanı denize döken şanlı ordumuzun tüm şehitlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün burada Bayrampaşa olarak öncelikle İstiklal Marşımızı saat 19.19'da bir mahallemizin büyük bir caddesinin tam ortasında balkonları tıklım tıklım dolduracak olan halkımızla beraber tüm Bayrampaşa gençleriyle beraber İstiklal Marşımızı onurlu bir şekilde okuyacağız. Daha sonrada 19 Mayıs'ımıza uygun olarak gençlerin o şanını yüceltmek maksadıyla bir animasyon sürprizimiz var. Halkımızla hem bayraklarla hem şapkalarla buluşup 19 Mayıs'ımızı en güzel şekilde kutlayacağız" diye konuştu. 

Etiketler:

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0 / 255

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Yalnızca adınız ve yorumunuz görüntülenir.