23 Mayıs 2026 Cumartesi
SON DAKİKA
Bayrampaşa 24.11.2023

Öğretmenlerden 100. yıl hatıra ormanı

Bayrampaşa Belediyesi, ilçede görev yapan öğretmenlerle birlikte yüzlerce fidanı Konya’da toprakla buluşturarak 100. Yıl Hatıra Ormanı oluşturdu. Oğuzhan İlkokulu’nda da kutlama töreni düzenlendi.

1708 4 dk 0 yorum
Paylaş:
Öğretmenlerden 100. yıl hatıra ormanı

Öğretmenlerden 100. yıl hatıra ormanı

Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl da 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde doğa dostu yeşil bir etkinliğe imza attı. Etkinlik kapsamında Konya’ya götürülen öğretmenlere önce kentin tarihi ve turistlik mekânları gezdirildi, ardından da yüzlerce fidan öğretmenler tarafından toprakla buluşturuldu. Bayrampaşa’da görev yapan öğretmenleri Konya’ya yolcu eden Belediye Başkanı Atila Aydıner de,  Bayrampaşa İlçe Kaymakamı Dr. Soner Şenel ile birlikte, Oğuzhan İlkokulu’nda düzenlenen kutlama programına katıldı. 
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlene kutlama etkinliğine Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Oğuz Canbulat, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve velilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Bayrampaşa Belediyesi’nin geçen yıl Öğretmenler Günü’nde düzenlediği etkinlikte de Aydın’da yüzlerce fidan dikilmiş ve Bayrampaşalı Öğretmenler Hatıra Ormanı oluşturulmuştu.

ŞENEL: ÖĞRETMENLER ÇOK BÜYÜK EMEK HARCIYORLAR
Oğuzhan İlkokulu’nda yapılan ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel yaptığı konuşmada, “Öğretmenler çocuklarımızın geleceğe hazırlanması için büyük bir emek harcıyorlar. Onlar bizlerin teminatı olan yavrularımızı emanet ettiğimiz, ülkemizi çok daha iyi yerlere getirecek bireyler yetiştiriyorlar. Öğretmenlik sabır işidir. Yaptıkları meslek ciddi anlamda zorludur. Ve tabii ki hepimizin ilk öğretmeni annemizdir. Öğrenme evde anneyle başlar ardından okulda öğretmenle devam eder. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit olan öğretmenlerimiz başta olmak üzere bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım” ifadelerini kullandı.

AYDINER: EĞİTİM ALANINDA YENİ PROJELER YOLDA
Programda konuşan Başkan Atila Aydıner ise “Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Biz Bayrampaşa Belediyesi olarak her öğretmenimiz ve okul müdürümüz için ağaç dikiyoruz. Onlar bizim çocuklarımızı, kardeşlerimizi geleceğe hazırlıyorlar. Omuzlarında büyük bir sorumluluk yükleri vardır. Biz, bize hayatı öğreten öğretmenlerimiz ile bir aradayız. Öğretmenlerimizin bir bölümünü de Konya’ya yolcu ettik. Orada yüzlerce fidan dikerek doğa dostu güzel bir etkinliğe imza attılar. Bu vesileyle, dünden bugüne nice nesiller yetiştirerek geleceğimizi inşa eden birbirinden kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyor, her birine meslek hayatında başarılar diliyorum.” dedi.
Yeni yapılacak olan anaokulu ve yüksek teknoloji lisesiyle ilgilide konuşan Aydıner, “Yakın zamanda yeni bir tane daha anaokulu açacağız. Bu şekilde yavrularımızı okul öncesi eğitimlerle okullara adapte olmasını sağlayacağız. Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi rektörüyle konuşarak öğretmen desteği alacağımız yüksek teknoloji lisesi projesi içinde son hız çalışıyoruz. Bu lisede öğrencilerimiz başta yapay zeka, siber güvenlik ve robotik kodlama olmak üzere teknoloji ağırlıklı dersler görecekler. Böylece geleceğin mühendislerini lise çağında eğitmeye başlamış olacağız” diye konuştu.

TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR DA YAŞANDI
Konuşmaların ardından Oğuzhan İlkokulu öğrencisi Duru Hayat Taşçılar günün anlam ve önemine uygun şiirini okudu. Ardından Oğuzhan İlkokulu öğrencilerinden oluşan folklor ekibi Ege Yöresel Halk Oyunlarını sergiledi. Folklor ekibinin ardından müzik öğretmenleri çeşitli türküleri seslendirirken, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın söylediği “Mağusa Limanı” türküsü söylerken salondakiler duygulandı. Program sonunda Öğretmenler Günü konulu resim şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Özlem Seçkin Güleryüz öğrencilere ödüllerini takdim etti. Ödül töreninin ardından Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel tarafından emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verildi. 

Etiketler:

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0 / 255

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Yalnızca adınız ve yorumunuz görüntülenir.