23 Mayıs 2026 Cumartesi
SON DAKİKA
Bayrampaşa 25.07.2019

Öğrencilerden 15 Temmuz gösterisi

Bayrampaşa Hoca Hayri Efendi Merkez Camii Kur’an Kursu öğrencileri, 15 Temmuz Şehitleri Anma etkinliğinde gösteri yaptı.

2992 3 dk 0 yorum
Paylaş:
Öğrencilerden 15 Temmuz gösterisi

Öğrencilerden 15 Temmuz gösterisi

Bayrampaşa Hoca Hayri Efendi Merkez Camii Kur’an Kursu öğrencileri, 15 Temmuz Şehitleri Anma etkinliğinde gösteri yaptı. Bayrampaşa Belediye Binası altında bulunan toplantı salonunda yapılan anma törenine Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, eşi Melahat Aydıner, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük, Yeşilay Bayrampaşa Şubesi Başkanı Aynur Tatlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda, Hoca Hayri Efendi Merkez Camii Kur’an Kursu yöneticisi Havva Türkcan ve kurs hocalarının katkılarıyla, Kur'an kursunda eğitim gören 4-6 yaş grubu öğrenciler çeşitli gösteriler düzenledi. Türk bayraklı tişörtler giyen öğrenciler ellerinde 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarıyla sahneye gelirken, kurs öğrencileri çeşitli ilahiler, ayetler, hadisler ve şiirler okudu. Törende Ömer Halisdemir’in şehit edildiği olay kısa bir gösteriyle de canlandırıldı.

AYDINER: 15 TEMMUZ ASLA UNUTULMAMALI
Törende kısa bir konuşma yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, 15 Temmuz’un hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini ifade ederek, “15 Temmuz üzerinden yıllar geçse de asla unutulmayacak ve gelecek nesillere de aktarılması gereken hain bir kalkışmadır. O gece vatanını seven Türk halkı hainlere karşı gereken dersi verdi. 15 Temmuz’da 2’si Bayrampaşalı olmak üzere 251 vatandaşımızı şehit verdik. Allah onlardan razı olsun. Ailelerine sabırlar versin. Bayrampaşa Müftülüğü nezdinde, Hoca Hayri Efendi Merkez Camii Kur’an Kursu yöneticileri ve öğrencilerini hazırladıkları bu anma programından dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

KÜÇÜK: VATANSEVER TÜRK HALKI BÜYÜK KAHRAMANLIK GÖSTERDİ
Törende konuşan Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük ise 15 Temmuz’un asla unutulmaması gerektiğini belirterek, “O uzun gece de vatansever Türk halkı büyük bir kahramanlık örneği gösterdi ve ülkemizi canı pahasına da olsa hainlere teslim etmedi.  Allah bir daha ülkemize böyle olaylar yaşatmasın. Bu programda emeği geçen Hoca Hayri Efendi Merkez Camii Kur’an Kursu yöneticilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu. 

YOLCU VE YILDIRIM’IN AİLESİNE PLAKET
Törende Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, Bayrampaşalı 15 Temmuz şehitleri Ümit Yolcu ve Halil İbrahim Yıldırım’ın ailesine plaket takdim etti.
Tören Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için okuduğu dua ile son buldu.

 

Etiketler:

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0 / 255

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Yalnızca adınız ve yorumunuz görüntülenir.