23 Mayıs 2026 Cumartesi
SON DAKİKA
Bayrampaşa 07.11.2022

Kızılay’da yoğun günler

Kızılay Haftası nedeniyle Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesi, okul ziyaretleri, kan bağışı kampanyaları ve etkinlikler düzenlerken, kurum ve kuruluşlar da Kızılay’a kutlama ziyareti yapıyor.

1838 5 dk 0 yorum
Paylaş:
Kızılay’da yoğun günler

Kızılay’da yoğun günler

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası kutlanıyor. Hafta boyunca tüm eğitim kurumlarında hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında yaralara merhem, insanlığa umut olmaya devam eden Türk Kızılay'ının önemi ve faaliyetleri “dünden daha güçlüyüz” sloganıyla çeşitli etkinliklerle öğrenci, öğretmen ve vatandaşlara çeşitli etkinliklerle anlatılıyor.
Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesi de Kızılay Haftası’nda çok yoğun günler geçiriyor. Gerek okul ziyaretleri, gerek kan bağışı kampanyaları ve etkinlikleri gerekse de Kızılay’a gelen ziyaretçilerle yoğun ama bir o kadar da keyifli günler geçiriyor.
Kızılay Haftası olması münasebetiyle Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesi, Terazidere Prof. İbrahim ve Feti Pirlepeli Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde kan bağışı çadırı kurdu. Etkinliğine Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel de katılım sağlayarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakam Dr. Şenel, Kızılay Bayrampaşa İlçe Başkanı Erkan Bayraktar, yönetim kurulu ve gönüllülerin Kızılay Haftasını kutladı.
Kızılay Bayrampaşa Kadın Kolu da Kızılay Haftası’nda farkındalık oluşturmak adına Bayrampaşa’da araçlara İlk Yardım kiti dağıttı.

KIZILAY’A TEBRİK ZİYARETLERİ
Kızılay Haftası nedeniyle Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesi’nde kutlama ziyaretleri de gerçekleşiyor. Türk Kızılay İyilik Elçisi ve eski şube başkanı olan Bayrampaşa Gençlik Merkezi (BAYGEM) Genel Koordinatörü Okan Aysu, başkan Erkan Bayraktar’ı ziyaret etti. Aysu, başkan Bakraktar’a günün anısı olarak bir Kızılay tablosu hediye etti.
AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı ve yönetimi, AK Parti Bayrampaşa Kadın Kolları Başkanı Gülay Sezer ve yönetimi ve AK Parti Bayrampaşa Gençlik Kolları Başkanı Av. Ali Cengiz Yılmaz ve ekibi de ayrı ayrı ziyaretler gerçekleştirdi.
Kızılay Haftası münasebetiyle DEVA Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanı Altan Ertan ve yönetimi,
Saadet Partisi Bayrampaşa Kadın Kolları Başkanı Kevser Acar ve yönetimi ile Bayrampaşa Bakkallar Mezeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Emine İleri ve yönetimi de birer ziyaret gerçekleştirdi.

AYNI HİLALİN İKİ FARKLI RENGİ BULUŞTU
Kızılay Haftası münasebetiyle Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesini Yeşilay Bayrampaşa Şube Başkanı Hüseyin Sevencan ve yönetim kurulu da ziyaret etti. Yeşilay Bayrampaşa Şubesi Başkanı Sevencan, Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesi Başkanı Bayraktar ve yönetiminin yanı sıra tüm gönüllülerin Kızılay Haftasını kutladı.

SINAV KOLEJİ’NDEN ZİYARET
Kızılay Haftası münasebetiyle Sınav Koleji öğrencileri Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesi’ni ziyaret etti. Kızılay Bayrampaşa Şubesi yetkilileri, şube faaliyetleri hakkında öğrencilere bilgiler verdiler. Sınav Koleji öğrencileri de bundan sonraki süreçte Kızılay gönüllüsü olacaklarının sözünü de verdiler.

OKULLARDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞULDU
Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesi gönüllüleri de ilçedeki okulları ve anaokullarını ziyaret ederek Kızılay’ı anlatmaya devam ediyor.  Bu kapsamda Prof. Dr. Muharrem Ergin Anaokulu, Şair Baki Anaokulu Yıldız Yuva Gündüz Bakımevi, Ahmet Haşim Anaokulu, Ahmet Haşim İlkokulu, Cevatpaşa Lalegül Anaokulu, Özel Kelebek Anaokulu, Bayram Yuva ve Rüya Oyun Parkı’nı ziyaret eden Genç Kızılay ve Kadın Kızılay ekipleri ile gönüllüler, çocuklara Kızılay’ı anlatarak bilgilendirmeye devam etti.
Kızılay Gönüllüleri ayrıca Bayrampaşa’da bulunan Erdem Beyazıt ve Sezai Karakoç kütüphanelerinde iyiliğin bilincini vurgulamak adına Kızılayı anlattı.

ENGELSİZ KIZILAY, OKULLARDA KIZILAY’I ANLATTI
Engelsiz Kızılay Başkanı Muhammed Özbayrak ve ekibi, Kızılay Haftası münasebetiyle Yenidoğu Koleji’nde ana sınıfı öğrencileriyle buluştu, Türk Kızılay’ı ve Kızılaycılığı anlattı. Başkan Özbayrak ve ekibi daha sonra da Atatürk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kızılay’a dair konuşma yaptı ve öğrencileri bilgilendirdi.

KIZILAY YENİ GENÇLERLE GÜÇLENİYOR
Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesi Genç Kızılay gönüllüleri teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor. Genç Kızılay gönüllüleri, bu kapmasında Pirlepeli Prof. İbrahim ve Feti Pirlepeli Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Bayrampaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Tuna Anadolu Lisesi’ne giderek Kızılay ile ilgili sunum yaptı ve gönüllü kazanımı gerçekleştirdi. 

1 ÜNİTE KAN 3 CAN
Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesi, kan bağışı kampanyalarında da vatandaşlara yardımcı oldu. “1 ünite kan 3 can” sloganıyla Forum İstanbul AVM önü ve Bayrampaşa Merkez Hoca Hayri Efendi Camii önünde kurulan Kızılay çadırlarına gelen ve kan bağışı kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlara yardımcı oldular ve çevredeki vatandaşlara kan bağışı yaparak bir hayat kurtarması yönünde bilgilendirici broşür dağıttılar. 

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ
Genç Kızılay ekibi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü münasebetiyle görme konusunda engeli olan insanların sosyal hayatta yaşadığı zorlukları bir nebzede olsa anlayabilmek ve hissedebilmek için Karanlıkta Diyalog Müzesini ziyaret etti.
Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesi Engelliler Komisyonu da engellilere yönelik Fotoğraf ve Çizim kursu düzenledi. Fotoğraf sanatçısı Aybüke Tosun’un eğitmenliğinde Engelsiz Kızılay gönüllülerine Fotoğraf ve Çizim dersleri verilmeye başlandı.

EDİRNE KÜLTÜR GEZİSİ
 
Bayrampaşa Belediyesi’nin kültür gezileri kapsamında Edirne gezisine iştirak eden Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesi Genç Kızılay ekibi, Edirne’nin tarihi ve turistik yerlerini görme imkanı buldu. Türk Kızılay  Bayrampaşa Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Genç Kızılay ekibimiz bu ay Edirne’yi ziyaret ederek, sınav haftası öncesi moral depoladı. Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ederiz” denildi.

Etiketler:

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0 / 255

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Yalnızca adınız ve yorumunuz görüntülenir.