23 Mayıs 2026 Cumartesi
SON DAKİKA
Bayrampaşa 10.10.2025

Kaymakam Çifçi’den çifte ziyaret

Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AFAD ve BAK ekiplerinin işbirliğiyle kurulan deprem simülasyon tırını ziyaret etti. Ardından Hoca Hayri Efendi Merkez Camii inşaatında incelemelerde bulundu.

3225 2 dk 0 yorum
Paylaş:
Kaymakam Çifçi’den çifte ziyaret

Kaymakam Çifçi’den çifte ziyaret

Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Bayrampaşa merkezde iki önemli ziyarette bulundu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Bayrampaşa Arama Kurtarma (BAK) ekiplerinin işbirliğiyle kurulan deprem simülasyon tırını ziyaret eden Çiftçi, ardından Hoca Hayri Efendi Merkez Camii'nin devam eden inşaat sahasında incelemelerde bulundu. Kaymakam Çiftçi, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarda, deprem simülasyon tırının vatandaşlara açık olduğunu vurgulayarak, "AFAD ve BAK (Bayrampaşa Arama Kurtarma) işbirliği ile Bayrampaşa merkez cami yanı Demirkapı caddesinde kurulan deprem simülasyon tır’ını ziyaret ettik. Uygulamalı deprem eğitiminin verildiği alan vatandaşlarımız ziyaretine açıktır. Gayret ve katkıları için BAK ve AFAD’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Simülasyon tırı, Demirkapı Caddesi'nde iki hafta süreyle hizmet verecek ve okul gruplarına öncelik tanıyacak.
AFAD'ın mobil deprem simülasyon tırı, vatandaşlara 7.2 büyüklüğüne varan sarsıntıları deneyimleme imkanı sunarak, afetlerde doğru davranışları öğretiyor.
Bayrampaşa Kaymamı Abdullah Çiftçi’nin ikinci durağı, depreme dayanıksız raporu nedeniyle 2024'te yıkılan ve yeniden inşa edilen Hoca Hayri Efendi Merkez Camii oldu. İnşaat sahasında incelemelerde bulunan Kaymakam Çiftçi, depreme dayanıklı halde yapılan camii inşaatının hızlı ilerlediğini ifade etti.
Cami inşaatı, Bayrampaşa'nın simge yapılarından biri olarak 7 bin metrekarelik alanda yeniden yükseliyor. Temeli, Aralık 2024'te atılan proje kapsamında, cami bodrum katında 90 araçlık otopark, 4-6 yaş grubu için eğitim sınıfları ve 730 metrekarelik çok amaçlı salon yer alacak. Mayıs 2025 itibarıyla direklerin yükseldiği inşaat, hayırseverlerin desteğiyle ilerliyor ve yıl sonuna doğru ibadete açılması bekleniyor.

Etiketler:

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0 / 255

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Yalnızca adınız ve yorumunuz görüntülenir.