23 Mayıs 2026 Cumartesi
SON DAKİKA
Bölgesel 06.04.2017

Gazi Osman Paşa anıldı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçeye adını veren Gazi Osman Paşa için anma törenleri düzenledi.

2278 4 dk 0 yorum
Paylaş:
Gazi Osman Paşa anıldı

Gazi Osman Paşa anıldı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçeye adını veren Gazi Osman Paşa için anma törenleri düzenledi.
Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa’yı ölümünün 117. yılında anmak için ilk tören Fatih Camii içinde bulunan mezarı başında düzenledi. Törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kaymakam Oktay Çağatay, Gaziosmanpaşa Başsavcısı Ahmet Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, İlçe Müftüsü İsa Gürler, Gaziosmanpaşa Plevne Lisesi, Tokat'tan gelen lise öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Gazi Osman Paşa'nın ruhuna hediye edilmek üzere Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.
Törende konuşan Başkan Usta, “Anma törenine Tokat'tan katılan tüm dostlarımıza ve hemşehrilerime teşekkür ediyor, Gazi Osman Paşa'mızı rahmetle anıyorum” dedi. Başkan Usta, Gazi Osman Paşa'yı anma törenlerinin önümüzdeki yıl Tokat'ta yapılacağını da sözlerine ekledi. Tören Başkan Usta'nın da katılımıyla vatandaşlara lokma dağıtılması sonrası son buldu. 

İKİNCİ TÖREN GAZİOSMANPAŞA MEYDANI’NDA DÜZENLENDİ
Gazi Osman Paşa’yı anmak için ikinci tören Gaziosmanpaşa Meydanı’nda düzenlendi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği törene Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Oktay Çağatay, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gazi Osman Paşa'nın memleketi Tokat'tan gelen vatandaşlar katıldı. Tören, mehter takımının gösterisiyle başlarken Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından askerler tarafından yapılan o dönemi anlatan canlandırmalar vatandaşların beğenisini kazandı. Tören, protokol konuşmalarıyla devam ederken Bakan Işık, Türkiye'nin yerli üretimde geldiği nokta ve 16 Nisan referandum süreci hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

IŞIK: TÜRKİYE NE ZAMAN SANDIKTA İSTİKRARI YAKALADIYSA TÜRKİYE ŞAHA KALKTI
Gazi Osman Paşa'yı rahmetle anarak genç nesillere örnek olması gereken bir kişi olduğuna dikkat çeken Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Türkiye savunma sanayinde yüzde 60 oranında yerliliğe ulaştı. Başkasının lisansıyla üretilen silahlar yerine bugün NATO'nun 42 testinin tamamından büyük başarıyla geçen Milli Piyade Tüfeği MPT 76’yı Türk Silahlı Kuvvetleri’mize teslim ediyoruz. Askerimiz artık kendi milli piyade tüfeğini kullanıyor. Kendi tankımızı kendimiz yaptık, bütün testlerden de başarıyla geçti. Mayıs ayında inşallah aksilik olmazsa seri üretim için düğmeye basıyoruz. Dün o askeri şehit eden 20 tane terörist Gabar’da yakalandı ve etkisiz hale getirildi. Nasıl yaptık? Artık tepelerinde insansız hava araçları geziyor. İnşallah 2023’te kendi milli muarif uçağımızı üretmiş olacağız. Artık sıra kendi füze ve hava savunma sistemimizi milli olarak geliştirmekte” diye konuştu.  
16 Nisan referandum süreci hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Işık, “Türkiye ne zaman sandıkta istikrarı yakaladıysa şaha kalktı. 16 Nisan’da diyoruz ki işi şansa bırakmayalım. Bugün Cumhurbaşkanımızın telekonferansla Almanya’daki bir toplantıya katılmasını alel acele mahkeme kararıyla engelleyenlerin terörist başlarının Kandil’den canlı yayınla toplantılara bağlanmasını sağlamak için nasıl seferber olduğunu biliyor muyuz? Bunu niye yapıyorlar zannediyorsunuz? İşte bunu düşünmek durumundayız. Bugün Avrupa'nın her yerinde FETÖ, PKK cirit atarken Türkiye’nin bakanlarına yapılan bu insanlık dışı muamelenin sebebini biz bilmek zorundayız, bizim hiç kimseye düşmanlığımız yok” dedi.

USTA: TARİHTE KENDİ İSMİNİ BİR İLÇEYE VERMİŞ KOMUTAN ÇOK ENDERDİR
Törenin oldukça anlamlı olduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, “Bugün büyük bir insanın ismini taşıyan Gaziosmanpaşa ilçemizde görev yapmak keyfi bizlere nasip olması germekten takdire şayandır. Bu ilçede sizlerle birlikte bu ilçeye hizmet etmek onur verici bir şey. Tarihte kendi ismini bir ilçeye vermiş komutan çok enderdir. Bunlardan biri de Gazi Osman Paşa’dır. Gençlerimizin tıpkı Çanakkale ruhu gibi yeni bir Gazi Osman Paşa ruhunu bugünlerde daha büyük bir inançla taşımış olmaları ve gelecek nesillere taşıyacak bir anlayışla o sorumluluğu yerine getirmeleri de önemlidir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Program sonunda Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından bastırılan Gazi Osman Paşa adlı kitap vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Ayrıca vatandaşlara etli pilav da ikram edildi.

Etiketler:

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0 / 255

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Yalnızca adınız ve yorumunuz görüntülenir.