09 Haziran 2026 Salı
SON DAKİKA
Sultangazi 28.07.2016

Demokrasi şehidine veda

2497 2 dk 0 yorum
Paylaş:
Demokrasi şehidine veda

Demokrasi şehidine veda

15 Temmuz darbe girişimini protesto ederken şehit düşen 21 yaşındaki Erhan Dündar, Sultangazi’de son yolculuğuna uğurlandı. Sultançiftliği Merkez Camisi’nde yapılan cenaze törenine demokrasi şehidi Dündar'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile çok sayıda vatandaş katıldı.
15 Temmuz darbe girişimini protesto ederken şehit düşen Erhan Dündar (21), son yolculuğuna uğurlandı. Dündar için Sultançiftliği Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Türk bayrağına sarılı tabutla camiye getirildi. Cenaze törenine Dündar'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay  ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Demokrasi şehidi Dündar'ın cenaze namazı Sultangazi İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından kıldırıldı. Namazın ardından Dündar'ın naaşı Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi. Dündar'ın, darbe girişimi yaşandığı gece üzerinde bulunduğu kamyona tankın çarpması sonucu ağır yaralı olarak, Çapa'da tedavi altındayken hayatını kaybettiği ve sağır, dilsiz olduğu öğrenildi.

 
Sultangazi’nin 6.şehidi
Darbe girişimi sırasında Türkiye’de şehit olanların sayısı 250’ye çıkarken şehit olanların arasında Sultagazili 6 kişi de yer alıyor. Vedat Bağçerci, Ferdi Yurduseven, Hikmet Baysal, Ahmet Kocabey, Engin Tilbeç ve son olarak da Erhan Dündar, askeri üniformalı teröristlere geçit vermeyerek şehitlik mertebesine ulaştılar. 

Etiketler:

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0 / 255

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Yalnızca adınız ve yorumunuz görüntülenir.