Cicoz Antika Pazarı açıldı
Bayrampaşa’da Cicoz Antikacılar Pazarı açıldı. Pazar, her Cumartesi 08:00-18:00 saatleri arası Muratpaşa Mahallesi’nde antika, nostaljik obje ve koleksiyon parçalarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.
Cicoz Antika Pazarı açıldı
İstanbul’un çeşitli ilçelerinde uzun yıllardır faaliyet gösteren antika pazarlarına bir yenisi eklendi. Bayrampaşa’da kurulan Cicoz Antikacılar Pazarı, Türkiye’nin ilk “5 yıldızlı antika pazarı” unvanıyla dikkat çekiyor.
Bir grup antikacının girişimleriyle hayata geçirilen pazar, Muratpaşa Mahallesi’nde, muhtarlık binasının hemen yanındaki pazartesi pazarı alanında her hafta Cumartesi günü sabah 08:00 ile akşam 18:00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor
Bayrampaşa Belediyesi ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın’ın verdiği izinlerle kurulan pazara ilçenin artık günümüzde olmayan eski Cicoz Çiftliği ve Cicoz Deresi’ne atıfta bulunarak
Cicoz adı verilmiş.
Ziyaretçiler, nostaljik objelerden koleksiyon parçalarına, eski elektronik aletlerden dekoratif eşyalara kadar geniş bir yelpazede ürün bulma fırsatı yakalıyor.
Sosyal medyada kısa sürede ilgi gören Cicoz Antika Pazarı, Feriköy gibi köklü pazarlara kıyasla daha küçük ölçekli olsa da, kaliteli ürünler ve samimi ortamıyla beğeni topluyor.
Bayrampaşa Belediyesi de konuya ilişkin paylaşımlarında, “Geçmişin izleri artık Bayrampaşa’da” diyerek pazarı tavsiye etti. Antika severler, hafta sonlarını renklendirecek bu yeni mekânı keşfetmek için Cumartesi günlerini iple çekiyor.
Pazarda yıllara meydan okuyan mekanik duvar ve masa saatleri, vintage kol saatleri ve cep saatleri, siyah-beyaz fotoğraflar, eski kitaplar, plaklar, bakır ve pirinç objeler, vintage kıyafet, çanta, takı ve hırdavat tarzı sanayi parçaları, eski fotoğraf makineleri, eski radyo ve gramofonlar, dönem telefonları, eski televizyonlar, ütüler ve diğer ev aletleri, koleksiyonluk diecast model arabalar, dekoratif heykeller, koleksiyonluk miğferler ve askeri ekipmanlar, madalyalar, eski paralar, tesbihler ve Osmanlı dönemi izleri taşıyan nadir eserler bulunuyor.
Foto Galeri