CHP’den yolsuzluk ve yoksulluk paneli
CHP Bayrampaşa ilçe teşkilatı ‘Yolsuzluk ve yoksulluk’ adlı bir panel düzenledi.
Gönül Düğün Salonu’nda düzenlenen panele, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aykut Erdoğdu, Bayrampaşa CHP İlçe Başkanı Hasan Mutlu, milletvekili aday adayları ve partililer katıldı.
Panelde bir konuşma yapan Erdoğdu, AK Parti hükümetinin icraatlarını eleştirerek, “Ülke genelinde yolsuzluk denince akla gelen şeylerden biri kamu ihaleleri ve TOKİ. Bir kamu ihalesi bağımsız kurulması gerekir. TOKİ’ye çok fazla yetkiler verildi. Özelleştirme yapılınca hizmet kalitesinin, yatırımların artacağı söylendi ama bu şekilde sonuçlanmadı. Kamu İhale Kanunu tam 162 kere değiştirildi. Kamu ihalelerindeki kanunlar yolsuzluklara yol açtı. Bütün milli varlıklarımızı sattılar. Geldiğimiz noktada geçmişe baktığımız zaman özelleştirmeyi kutsallaştırdılar. Sonuç ise tam tersi oldu. Fiyatlar düşmedi. Elektrik, doğalgaz faturaları tavan yaptı. Özelleştirme hiç söylenildiği gibi olmadı. Mega projelere geldiğimizde; Üçüncü köprü, Üçüncü Kuzey Marmara Otoyolu, Üçüncü Havalimanı ve Kanal İstanbul projeleri 630 milyon Dolarlık rüşvetin köküdür. Bunların adı ‘Yap İşlet Devret Projesi’ olarak geçiyor. Yolsuzluk projelerinde yapılacak olan Üçüncü Havalimanı projesi Türkiye’nin en yüksek bedelli ihalesidir. 26 milyar Euro’luk bir havalimanıdır. Bizim dönemimizde rekabet olmayan her sektörde kamu olacaktır. Özel olması gereken bir sektör var ise bu inşaatçılar ve müteahhitler olmalıdır. CHP döneminde Anadolu’ya yatırım yapacağız. Halkımız CHP iktidarıyla hizmet kalitesini görecektir” ifadelerini kullandı. Panel, katılımcıların soruları ve Aykut Erdoğdu’nun cevaplamaları ile son buldu.
CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, daha sonra CHP Sultangazi İlçe örgütündeki panele katıldı. Yolsuzluk ve yoksulluk panelinde düşüncelerini Sultangazi’deki partililerle paylaşan Erdoğdu, AK Parti iktidarının yolsuzlukların üzerine gideceklerini açıklayarak iktidara geldiğini, ancak yolsuzlukları görmezden geldiğini öne sürdü.
Ilgili Haberler
6. Uluslararası Srebrenica Koşusu gerçekleştirildi
06.07.2026
RUBAFED’den İTO’ya stratejik ziyaret: Ortak projeler masaya yatırıldı
05.07.2026
Rumeli Türkleri Vakfı'nda aşure bereketi: Aynı sofrada birlik ve kardeşlik mesajı
04.07.2026
Pitacı Boşnak Böreği & Cafe yenilenen konseptiyle görkemli bir açılış yaptı
03.07.2026