Cevatpaşa'da Ada Bazlı Kentsel Dönüşüm Projesinde karot süreci başladı
Kat karşılığı inşaat ön protokolü sürecinde yüksek katılım ve güçlü uzlaşı sağlanan Cevatpaşa Mahallesi’nde ada bazlı kentsel dönüşüm projesi yeni bir aşamaya geçti. Proje alanındaki yapılardan ilk karot numunesi, Bayrampaşa Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Akın’ın katılımıyla alındı.
Cevatpaşa'da Ada Bazlı Kentsel Dönüşüm Projesinde karot süreci başladı
Bayrampaşa Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi ve BAYTAŞ koordinasyonunda Cevatpaşa Mahallesi’nde yürütülen ada bazlı kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar kararlılıkla sürdürülüyor.
Hak sahipleriyle yürütülen görüşmeler sonucunda kat karşılığı inşaat ön protokolü sürecinde yüksek katılım oranına ulaşılmasının ardından, proje alanında bulunan mevcut yapılardan karot numunesi alınmasına başlandı.
İlk karot numunesinin alınmasını Bayrampaşa Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Saki Teker, İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Doğan Arslan, BAYTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Çalışkan ve ekibi, yüklenici firma temsilcileri ile hak sahipleri yerinde takip etti.
Akın: Cevatpaşa’da hedeflediğimiz dönüşüm adım adım ilerliyor
Çalışmaları yerinde inceleyen Bayrampaşa Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Akın, Cevatpaşa Mahallesi’nde gelinen aşamanın uzun soluklu ve koordineli bir çalışmanın sonucu olduğunu belirtti.
Akın, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Cevatpaşa Mahallemizin dönüşümünü öncelikli çalışma alanlarımızdan biri olarak ele aldık. Hak sahiplerimizle bir araya geldik, taleplerini dinledik ve çözüm odaklı bir anlayışla süreci yakından takip ettik. Bugün, sağlanan güçlü uzlaşının ardından ilk karot numunesinin alınmasıyla projemizde önemli bir aşamaya daha ulaşmış bulunuyoruz. BAYTAŞ koordinasyonunda ilgili birimlerimiz, hak sahiplerimiz ve proje paydaşlarımızla birlikte bu süreci planlı ve titiz bir şekilde yürütüyoruz. Hedefimiz yalnızca mevcut yapı stokunu yenilemek değil; ada bazlı dönüşüm anlayışıyla daha güvenli ve nitelikli yaşam alanları oluştururken, mahallemizin önemli ihtiyaçlarından biri olan otopark sorununa da kalıcı çözümler üretmek. Cevatpaşa’da attığımız her adımı, daha güvenli ve yaşanabilir bir Bayrampaşa hedefimizin önemli bir parçası olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Teknik süreç devam edecek
Proje alanındaki yapılardan alınan karot numuneleri üzerinde gerçekleştirilecek teknik incelemelerin ardından yapıların mevcut durumuna ilişkin değerlendirmeler yapılacak. Elde edilecek sonuçlar doğrultusunda dönüşüm sürecinin sonraki aşamaları ilgili mevzuat çerçevesinde sürdürülecek.
Cevatpaşa Mahallesi’nde hak sahiplerinin katılımı ve kurumlar arası koordinasyonla yürütülen ada bazlı kentsel dönüşüm projesinde, karot çalışmalarının başlamasıyla birlikte sahadaki uygulama sürecinde önemli bir adım daha atılmış oldu.
Foto Galeri
Ilgili Haberler
Kamyonun çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti
07.08.2026
Cevatpaşa'da Ada Bazlı Kentsel Dönüşüm Projesinde karot süreci başladı
07.08.2026
Cevatpaşa’da ada bazlı kentsel dönüşüm projesinde % 90’a varan uzlaşı
07.08.2026
CHP Bayrampaşa'da yeni dönem! İlçe Başkanlığına Mersin Balkan atandı
06.08.2026