Bayrampaşa’nın gururu Bayram Ali Ersoy, ÖSYM Başkanlığına yeniden atandı
Bayrampaşalı hemşehrimiz Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Cumhurbaşkanlığı kararıyla yeniden ÖSYM Başkanlığı görevine atandı.
Bayrampaşa’nın gururu Bayram Ali Ersoy, ÖSYM Başkanlığına yeniden atandı
Türkiye’nin eğitim ve sınav sisteminin en önemli kurumlarından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) Başkanlığına Bayrampaşa’da doğup büyüyen Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yeniden atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla Ersoy, ÖSYM Başkanlığı görevini sürdürecek. Ersoy’un yeniden aynı göreve getirilmesi, Bayrampaşa’da da memnuniyetle karşılandı.
Bayrampaşa’da doğdu, Türkiye’nin sınav sisteminin başında
1974 yılında Bayrampaşa’da dünyaya gelen Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, akademik kariyerini matematik alanında sürdürdü. ODTÜ Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Ersoy, yüksek lisans ve doktorasını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. 2017 yılında profesör unvanını aldı.
2022 yılında ÖSYM Başkanlığı görevine getirilen Ersoy, aradan geçen süreçte Türkiye’nin merkezi sınavlarının yönetiminde önemli sorumluluk üstlendi. Yeniden atanmasıyla birlikte görevine devam edecek.
“Bayrampaşa’nın evladı”
Bayrampaşa’nın yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un yeniden ÖSYM Başkanlığı görevine atanması, ilçede gurur vesilesi oldu.
Bayrampaşa adına Ersoy’u tebrik ediyor, yeni görev döneminde başarılar diliyoruz.
Paşavizyon Gazetesi olarak Bayrampaşalı hemşehrimiz Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’u tebrik ediyor, görevinde hayırlar ve üstün başarılar diliyoruz.
Foto Galeri