23 Mayıs 2026 Cumartesi
SON DAKİKA
Bayrampaşa 31.05.2021

Bayrampaşa’da Fetih coşkusu

Bayrampaşa Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 568. yılını coşkulu bir programla kutladı. Mehteran takımının gösterisi ile başlayan program çeşitli etkinliklerle devam etti.

3112 4 dk 0 yorum
Paylaş:
Bayrampaşa’da Fetih coşkusu

Bayrampaşa’da Fetih coşkusu

İstanbul'un Fethi'nin 568'inci yılı, Fatih Sultan Mehmet Han'ın asırlar önce otağını kurduğu Bayrampaşa'da coşkuyla kutlandı.
İstanbul'un Fethi'nin 568'inci yıl dönümü dolayısıyla Bayrampaşa Belediyesi Mehter Takımı hem marşlar eşliğinde yürüdü, hem de mini konser verdi. 
Demirkapı Caddesi’nde mehteran takımının gösterisi ile başlayan program Atatürk Parkı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları, müzik ve şiir dinletisi ile devam etti. Ardından da fetih duası yapıldı. Başkan Atila Aydıner’in ev sahipliğinde, sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirilen programa Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

AYDINER: FATİH SULTAN MEHMED, İSTANBUL’U İSLAM’IN AYDINLIĞI İLE TANIŞTIRDI
Kutlu fetih programında konuşan Başkan Atila Aydıner, “İstanbul’un fethi, hiç şüphe yok ki, milletimizin şeref ve zaferlerle süslü muhteşem tarihi içindeki en büyük zaferlerinden biridir. Bu vesileyle İstanbul’un Fethi'nin 568. yılını yürekten kutluyorum.  Tertemiz kanlarını dökerek ve asil canlarını vererek İstanbul’u bizlere miras bırakan İstanbul’un Fatihi Fatih Sultan Mehmed Han'ı ve onun şanlı askerlerini bugün burada minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.
İstanbul’un fethiyle dünyada aydınlık bir çağ açıldığını belirten Başkan Aydıner sözlerini şöyle sürdürdü: “Fetihle birlikte Türk-İslam kültürüyle tanışan İstanbul, tepeden tırnağa dönüşmüştür. Dönüşen İstanbul bilim, kültür, sanat ve en önemlisi hoşgörü merkezi olmuştur. Fetihten önce İstanbul’u terk eden ilim adamları ve sanatçılar, İstanbul’da yeşeren eşsiz hoşgörünün kokusunu alarak tekrar İstanbul’a dönmeye başlamıştır. Fatih Sultan Mehmed ile birlikte İstanbul asr-ı saadeti yaşamıştır. Fatih, İstanbul’u fethetmemiş olsaydı şehri süsleyen camiler olmayacak, gökkubeyi inleten ve ruhumuzu serinleten ezanlar okunmayacaktı. Bizans’ın köhne anlayışına teslim olan İstanbul, karanlıklar içinde kalarak İslam’ın aydınlığı ile tanışamayacaktı. Allah’a şükür, kutlu fetih sayesinde bugün bizler buradayız; dilimizi konuşuyor, dinimizi yaşıyoruz. Camilerimiz şehrin dört bir yanını süsleyen yıldızlar gibi göğe uzanıyor. Farklı diller, farklı dinler, farklı kültürler hoşgörünün başkenti İstanbul’da huzur içinde kardeşçe yaşıyor.”

“BAYRAMPAŞA, İSTANBUL’UN KADERİNDE ÖNEMLİ BİR VAZİFE ÜSTLENMİŞTİR”
İstanbul Fethi'nde Bayrampaşa'nın önemli bir yeri olduğunu belirten Başkan Aydıner, "Bayrampaşa fetih cehdine şahitlik etmiş bir şehirdir. Doğunun ve Batının sultanı dünya tarihinin eşine az rastladığı büyük kumandan Fatih Sultan Mehmet, fetihten önce otağını Bayrampaşa'da kurmuştur. Bayrampaşa Fatih'in şereflendirdiği fetih müjdesinden payını almış bir şehirdir. Büyük tarihçilerin nakillerinde geçtiği üzere savaş hazırlıklarının bir bölümü Bayrampaşa'da tamamlanmış Sultan Mehmet burada gün saymaya başlamıştır. Bayrampaşa'da fetih heyecanı taşıyan Fatih'in cesur askerleri gelen emirle İstanbul'un surlarını aşarak kahramanca şehre girmiş. Böylece kutlu fetih gerçekleşmiştir. Fetihten nasibini alan Bayrampaşa, İstanbul'un kaderinde önemli bir vazife üstlenmiştir. Bize bu kutlu şehrin kapılarını açan sultan Fatih Mehmet Han ecdadımızı ve onun muhterem hocaları Akşemsettin ve Molla Gürani'yi rahmetle minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

AYDINER, FATİH SULTAN MEHMED HAN’IN TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ
Öte yandan, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa’daki fetih kutlaması öncesi AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı ve 21 gençle birlikte Fatih Sultan Mehmed Han’ın Fatih Camii’nde yer alan türbesini ziyaret etti.

Etiketler:

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0 / 255

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Yalnızca adınız ve yorumunuz görüntülenir.