22 Mayıs 2026 Cuma
SON DAKİKA
Bayrampaşa 19.05.2017

Bayrampaşa’da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bayrampaşa’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

3425 5 dk 0 yorum
Paylaş:
Bayrampaşa’da 19 Mayıs coşkusu

Bayrampaşa’da 19 Mayıs coşkusu

Bayrampaşa Kaymakamlığı, Bayrampaşa Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün beraber organize ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Bayrampaşa’da yapıldı. 
Bayrampaşa’da ilk tören Suat Terimer Anadolu Lisesi’ndeki Atatürk büstüne Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba’nın çelenk sunmasıyla başladı.
Törene Canbaba’nın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi.
Bayrampaşa’daki ikinci tören ise Semih Erden Spor Salonu’nda düzenlendi.
Törene Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdulaziz Yeniyol, Bayrampaşa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Sultan Mehmet Alabacak, siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alabacak: Gençler geleceğimizdir
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Bayrampaşa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Sultan Mehmet Alabacak konuşmasını yaptı. Alabacak konuşmasında, “Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olarak kabul edilmiştir. Siz gençler yakın gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan devleti çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacaksınız. Sevgi, saygı, hoşgörü ortamı içerisinde üstesinden gelinemeyecek sorun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı ve tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin hangi amaçla ve her ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Bu anlamlı gün vesilesiyle bizlere bugünleri miras bırakan  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum onları şükran ve rahmetle anıyor, tüm milletimizin Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Aydıner: Gençlerimizle gurur duyuyoruz
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de yaptığı konuşmasında 19 Mayıs tarihinin önemine değinerek, “Bir milletin yeniden şahlanışı, yeniden dirilişi ve zaman bendedir mekan bana emanettir şuurunda, gençliğin ortaya çıktığı, zulmü alkışlamayan ve zalimi asla sevmeyen gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövmeyen bir gençlikle bu ülkeyi muasır medeniyetlerin en üst zirvesine inşallah çıkaracağız. İşte o gün yakılan meşale bugün bu gençliğin yeşermesine ve ülkeyi muasır medeniyetlerin en üst zirvesine omuzlarında taşıyacak olan küllerden bir gençlik ortaya çıkmıştır. Bu nedenle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı bize armağan eden büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk ve şahsında bütün bu ülke için canlarını, her şeyini feda eden şehitlerimizi bu 19 Mayıs münasebeti ile bir kez daha bu vesile ile anmış olduk. Bugün ülkemiz başta 15 Temmuz olmak üzere ve ondan öncede maalesef dış güçlerin etkisi altında ülkemizi bölmek, ülkemizi parçalamak ve bu ülkenin geleceğini tasavvur etmek üzere bir takım operasyonlara başvurmuşlardır. Ama öyle bir gençlik vardı ki işte Atatürk’ün emanet etmiş olduğu gençlik 15 Temmuz gecesi sokağa çıkarak o FETÖ terör örgütünün tanklarının önünde canıyla, her şeyi ile dik durdu ve tankların üstündeki o teröristleri etkisiz hale getirerek vatanı, bayrağı, milleti, devleti için orada şehit oldu. İşte o gençlik şahadet şerbetini 15 Temmuz’da nasıl içmişse Çanakkale harbinde, Kurtuluş harbinde, 19 Mayıs 1919’da nasıl kendini feda etmişse bundan sonra bu gençlik bu vatan için kendini feda edecektir. Bu nedenle biz bu gençlikle iftihar ediyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz. Allah gençliğimizden razı olsun, Allah onların ömürlerine ömür katsın diyorum. 19 Mayıs 1919 bir milattır. Bugün kutladığımız gençliğimizde, gençlerimizi en kalbi duygularımla yürekten kutluyorum, onları tebrik ediyorum. Muasır medeniyetlerin en üstüne çıkacak olan Türkiye Cumhuriyeti’ni bundan böyle siz omuzlayacaksınız ve dünya lideri olan bir Türkiye Cumhuriyeti’ni siz hazırlayacaksınız. Şimdiden kutlu olsun. Her birinizi yürekten kutluyorum ve her birinizi Allah’a emanet ediyorum. 19 Mayıs kutlu ve mübarek olsun. Allah’a emanet olun” diye konuştu.

Canbaba: Gençlerimizi seviyor ve güveniyoruz
Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ise yaptığı konuşmasında gençliğin Türkiye’nin geleceği olduğunu belirterek, “Vatanın bağımsızlığı ülkenin bölünmez bütünlüğü için canını veren bu millet, ülkenin geleceğinde söz sahibi olan gençliğiyle birlikte hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. İşte 15 Temmuz gecesi de ülkemize musallat olan düşmanlara karşı vatanını savunmak için gençlerimiz en ön saflarda yer almışlar, aralarında şehitlik mertebesine de yükselenler olmuştur. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıma gayreti içerisinde olan gençlerimizi seviyor ve güveniyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ülkemize hayırlı olmasını diliyor hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin gösterileri büyük alkış aldı
Protokol konuşmalarının ardından Şef Gürkan Aktaş yönetimindeki Suat Terimer Anadolu Lisesi öğrencileri Piyano resitali, koro ve orkestra gösterisi sergilendi. Suat Terimer Anadolu Lisesi Teke yöresi halk oyunları gösterisinin ardından Hüseyin Bürge Anadolu Lisesi kız horon gösterisi, Zeybek gösterisi ve Tuna Mesleki Anadolu Lisesi’nin Salsa gösterileri salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.

Etiketler:

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0 / 255

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Yalnızca adınız ve yorumunuz görüntülenir.