19 Nisan 2024 Cuma   

ÜLKÜ EVLERİ VAKFI

ÜLKÜ EVLERİ VAKFI
 

Üniversite öğrencilerine barınma desteği sağlayan gönüllü kuruluş

ÜLKÜ EVLERİ VAKFI

“Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve faziletine sahip, vicdanlı, izanlı, ferasetli, ilim irfan ehli, kavi imanlı, vatanına ve milletine muhabbetli nesiller yetiştirmek" sloganıyla kurulan Ülkü Evleri Vakfı, ortaöğretimden başlayarak doktora yapan tüm Türk öğrencilere, akademik ve mesleki yardımın yanı sıra kalacak yer ve burs imkanı sağlıyor.

Kurulalı henüz bir yıl bile olmamasına rağmen Ülkü Evleri Vakfı, üniversite okuyan öğrencilere yaptığı yardımlarla dikkat çekiyor.
23 Şubat 2018 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin himayelerinde İstanbul’da kurulan Ülkü Evleri Vakfı, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılıyor.
Ülkü Evleri Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sonay Tahmaz Kaleci, yaptıkları çalışmalar konusunda Paşavizyon’a açıklamalarda bulundu.
Başkan Kaleci, “Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve faziletine sahip, vicdanlı, izanlı, ferasetli, ilim irfan ehli, kavi imanlı, vatanına ve milletine muhabbetli nesiller yetiştirmek” amacıyla kurulan vakfın, ortaöğretimden başlayarak doktora yapan tüm Türk öğrencilere, akademik ve mesleki yardımın yanı sıra kalacak yer ve burs imkanı sağlamayı hedeflediğini söyledi.
Başkan Kaleci, Türk gençlerinin lisans öncesi, ön lisans, lisans, lisansüstü ve her derecedeki eğitimleri için kalacak yer sağlamak, barınma ihtiyaçlarına destek olmak, burs vermek, eğitimleri için akademik destek sağlamak, mesleki destek sağlamak, ayni ve nakdi yardımda bulunmak şeklinde amaçları olduğunu ifade ederek, akademik, bilimsel ve kültürel çalışmaların yürütülmesi ile milli manevi ülkülere yüceltecek sahip bir neslin yetişmesi için faaliyetlerde bulundukları ve destek olduklarını belirtti.

156 ÖĞRENCİYİ DESTEKLİYORUZ
Ülkü Evleri Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sonay Tahmaz Kaleci, daha çok yükseköğrenim gören gençlere destek verdiklerini belirterek, “Bu yüksek öğrenim gören gençler için Anadolu’dan ya da Türk dünyasından  İstanbul’a gelen Türk gencinin barınma ve burs ihtiyacını karşılamak ve eğitim hayatlarını desteklemek için kurulduk. Önceliğimiz öğrencinin barınma ihtiyacını karşılamak. Şu anda İstanbul’da 15 tane desteklediğimiz evimiz var. Bir o kadar da yarı destek verdiğimiz evler var. Bütün sorumluluğu üzerimize almadığımız ama eşya ve gıda yardımında pay ayırdığımız, çeşitli kurslarına göndererek desteklediğimiz öğrencilerimiz de var. Şu anda birebir ilgilendiğimiz 156 öğrencimiz bulunuyor. Vakfımız öğrencilerin siyasi görüşüne bakmıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine inanmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sadakatle gönülden bağlı, Türklük gurur ve şuuruna sahip İslam ahlak ve faziletine sahip gençleri seçiyoruz. Kişinin nereye oy verdiğinden ziyade vatanına, milletine bağlı olması, Türk milliyetçisi olması bizim için daha önemli. Biz öğrencinin hayatını düzenlemeye dair bir söz hakkı olduğunu düşünmüyoruz. Öğrencinin hayatını nerede, nasıl, kiminle sürdüreceğini öğrencimiz ve ailesi karar verir. Bize düşen ihtiyacını karşılamak. Şu an sadece İstanbul’dayız fakat diğer şehirlerde de şubeleşmeyi düşünüyoruz. Derneğimizin gelirleri yok. Sağ olsun bağışçılarımızla, gönüllülük esasıyla bu yolda yürüyoruz. Evlerin aylık kiraları ve faturalarını bağışçılarımız karşılıyor. Biz bu işi aslında 4 senedir yapıyoruz. Vakıf kurulmadan evvel Allı Turna Kadın Derneği’mizin bir faaliyeti olarak yapıyorduk. Bu faaliyet Ülkü Evleri Vakfı ile resmileşti” dedi.

DEVLET YURTLARININ SAYISI ARTIRILMALI
Devlet yurtlarının yetersiz kaldığını, özel yurtların ise fiyatının yüksek olması nedeniyle durumu iyi olmayan birçok ailenin İstanbul’da çocuğunu nasıl okutacağını kara kara düşündürdüğünü belirten Kaleci, “Maalesef tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da devlet yurtları yetersiz. Özel yurtlar da pahalı. Bunun da planlı yapıldığını düşünüyorum. FETÖ gibi yapılar özellikle devlet yurdu açtırmadı ki kendi yurtlarında kalsınlar diye. Eğer devlet yurtlarının sayısı artarsa ve bu açık kapatılırsa biz bu evleri kapatırız. Devletin, Anadolu’dan gelen her çocuğun barınma ihtiyacını karşılaması, üniversite kontenjanı kadar barınma hizmeti de sağlaması lazım. İstanbul’da şu anda 70’ten fazla üniversite var. Bu kadar üniversite açılıyor ama bu çocukların nerede kalacağına dair planlama yok. İşte yakın dönemde gördük, FETÖ’nün yurtlarında kalıp, yetişenler devlete düşman oldu. Biz çocuklarımızın İstanbul’da namerde muhtaç olmasını istemiyoruz. İnşallah günün birinde devletimiz Anadolu’dan gelmiş çocuklarımıza en iyi şartlarda barınma imkanı sağlar. TOKİ ya da Emlak Konut öğrencilere özel siteler yapmalı. Öğrencilere barınma hizmeti için yurtlar inşaa etmeli. Özel üniversiteler açılıyor ama barınma da aynı oranda artmalı. İstanbul’da okul ile yurtlar aynı oranda büyümedi” şeklinde konuştu.

MERKEZİMİZİ BAYRAMPAŞA’YA TAŞIDIK
Vakıf olarak önceliklerinin öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak olduğunu belirten Kaleci, “O çocukların adil bir şekilde beslenmesi, adil bir şekilde eğitim hakkının desteklenmesi ve sağlıklarıyla ilgileniyoruz. Gönüllü Annelerimiz var. Ülkü evlerini 15 günde bir ziyaret edip, çocukların ihtiyaçlarını, sosyal, ruhsal ve eğitim gibi konular üzerine konuşup, bu ihtiyaç ve isteklerini karşılıyorlar. Bunun yanı sıra ilk ve orta okul öğencilerine yönelik de çeşitli yarışmalar yapıyoruz. ‘Vatan nedir?’ diye bir yarışma yaptık. Azerbaycan da dahil olmak üzere 3 bin 500 öğrenci katıldı. Şiir, kompozisyon yarışmaları düzenliyor, kazananları ödüllendiriyoruz. Tüm katılanlara kitap hediye ediyoruz. Ülkü Evleri Vakfı olarak öğrencilerimizin mezuniyetinde büyük gurur duyuyor ve onlara özel olarak mezuniyet törenleri yapıyoruz. Merkezimiz daha önce Süleymaniye’deydi, yakın zamanda Bayrampaşa Mega Center’daki yeni yerimize geçtik.  Bizimle aynı amacı taşıyan insanların vakfımıza destek olmasını bekliyoruz. Bütün bağışçılarımıza vakfımızın hesapları açıktır. Bağışçının ve bağışı alanın mahremiyeti açısından da yapılan hesaplarımızı genele açmıyoruz. Her bağış yapan vakıfımıza gelerek banka hesaplarımızı inceleme, bilgi ve belge alma hakkına sahiptir. Ülkü Evleri Vakfı’na ulaşmak isteyenler bizleri 0555 038 20 88 ve 0212 437 00 74 numaralı telefonlarımızı arayabilirler” ifadelerini kullandı.

ALLI TURNA KADIN DERNEĞİ
Sonay Tahmaz Kaleci aynı zamanda Allı Turna Kadın Derneği’nin başkanlığını yaparken, bu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Derneğin 2008 yılında kurulduğunu belirten Kaleci, “Derneğimiz Türk milliyetçisi kadınların sesi olmak için kuruldu. İstanbul’da yaşayan, çoğunluğu yüksek öğrenim görmüş iş ve cemiyet hayatında söz sahibi Türk milliyetçisi kadınlar tarafından kuruldu. Şu anda 62 üyemiz var. Hemşehri derneği gibi çalışmıyoruz. Açık üyelik olmadığı için görev yapanları üye yapıyoruz. Kadın cemiyetlerinde yapılan ulusal ve uluslararası toplantılara temsilci gönderiyoruz. Örnek olarak vermek gerekirse Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi’nin düzenleyicisi 5 kadın kuruluşundan biri de biz olduk. Bu Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından organize edildi. Titanic Hotel’de düzenlendiğimiz bir oturumun yöneticiliğini ve bir grubun misafir edilmesi de bize aitti. Başka bir örnek vermem gerekirse Kerkük günü yapıp, Kerkük’te kütüphane açtık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın düzenlediği kadın toplantılarına katılıyoruz. STK’lar ile işbirliği toplantılarına katılıyor, görüşlerimizi bildiriyoruz. Allı Turna Kadın Derneği olarak Türkiye’de farklı kültürleri buluşturmaya çalışıyoruz. Örneğin Urfa’da kadınlarla sıra günü yaptık. Kültürel günler anlamında Urfa müziği çalıp, Kerkük yemeği dağıtılıyor gibi düşünün. Azerbaycan ve Karabağ günleri yapıyoruz. Türk dünyası için önemli olan çeşitli toplantılara katılıyoruz” dedi.

ÜLKÜ EVLERİ VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ
Sonay Tahmaz Kaleci (Başkan), Fatma Özgen, Adalet Masatlıoğlu, Ahmet Yiğit Yıldırım, Tamer Osmanağaoğlu

Yönetim Kurulu Asil
Sonay Tahmaz Kaleci, Meltem Önder, Elif Gonca Akdeniz, Özlem Bülegen, Şeniz Başkaya, Serap Şen, Bahar Er

Yönetim Kurulu Yedek
Merve Gökçen, Ayten Bozkurt, Gökçen Kara, Gökçe Yıldırım, Kıymet Peker, Muharrem Caymaz

Denetim Kurulu
Nevin Kaleci, Muhammet Suat Uzun, Yunus Çetinkaya

Denetim Kurulu Yedek
Ahmet Baydarman, Coşkun Kaplan, Birkan Güner

 

Tarih: 17 Kasım 2018 Cumartesi    Hit: 2908

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol