19 Nisan 2024 Cuma   

TEKNOLOJİ MASAYA YATIRILDI

TEKNOLOJİ MASAYA YATIRILDI
 

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslararası Gençlik Sempozyumu'nunu ikinci gününde  konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, teknolojinin gelişen ve değişen dünyadaki önemine dikkat çekti.  Başkan Altunay, “İnanıyorum ki 2023’te ilk uçağımızı da uçuracağız. Artık inşallah bizi kimsenin durduramayacağı teknolojide en üst noktaya kadar erişebileceğimiz bir süreci hep beraber yaşarız" dedi.

Sultangazi Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye’nin geleceğinin,  Türkiye ile dünyadan akademisyenlerin katılımıyla masaya yatırıldığı "Türkiye’nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslararası Gençlik Sempozyumu" ikinci gününde yoğun bir katılımla devam etti.
Sultangazi Belediyesi Nikah ve Konferans Sarayı’nda gerçekleştirilen sempozyuma Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Altunay: Sadece Devlet yapsın anlayışı artık geride kaldı
Gençlerin teknolojinin gelişen ve değişen dünyadaki önemine dikkat etmesi gerektiğini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay “İnanıyorum ki 2023’te ilk uçağımızı da uçuracağız. Artık inşallah bizi kimsenin durduramayacağı teknolojide en üst noktaya kadar erişebileceğimiz bir süreci hep beraber yaşarız" dedi.
"Sadece devlet yapsın bizde alalım anlayışı artık geride kaldı" diyen Başkan Altunay, "Herkes üretecek ve ortaya bir iddia atacak, araştıracak ve en iyiyi birlikte bulacağız” ifadelerini kullandı.

Bayraktar: Projelere sahip çıkılsaydı, uçan arabaya odaklanmıştık
BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise gençlerin geleceğin teknolojisine yönelik uygulamaları bugünden öğrenmesi gerektiğini belirtti. Yerli teknolojiye sahip olmanın ülkeler için gerekliliğine vurgu yapan Bayraktar, İHA ve SİHA’ların Türkiye için önemine dikkat çekti.
Teknoloji noktasında hep ileriye hazır olmak gerektiğini belirten Bayraktar, “Devrim Arabası örneği, basit bir teknik bahaneyle o proje durdurulmuş. Aradan 50 yıl geçmiş biz hala Türkiye’de kendi milli arabamızı yapma konusunu konuşuyoruz. O dönemde bu projelere sahip çıkılsaydı bugün böyle bir derdimiz yoktu. Normal araba değil belki uçan arabaya odaklanmıştık. Siz kendinizi öyle bir hazırlayacaksınız ki on yıl sonrasının yarışına hazır olacaksınız" dedi.
İHA ve SİHA’ların bu noktaya gelmesinde Türkiye’nin aldığı tavrın büyük önem taşıdığını belirten Bayraktar, “2004 yılında Türkiye’nin bir irade ortaya koyması bu işin bu noktaya gelmesi için çok önemliydi. Biz kendi hayatımızda yaşadığımız tecrübelerle çok engellerle karşılaştık. Birçok noktada tamam bitti bu iş artık dedik ama sonuçta bu noktaya erişebildik" diye konuştu.

Sempozyuma Uluslararası katılım
Türkiye'nin yanı sıra Çin, Avusturya, Malezya ve Endonezya'dan da akademisyen ve bilim insanlarının katıldığı sempozyumda 42 tebliğ sunuldu. Gençlik Araştırması Raporunun da açıklandığı sempozyumda; "Din, Ahlak, Medeniyet ve Toplum", "Sosyal Medya ve Dijital Dönüşüm", "Eğitim, Kültür, Bilim ve Teknoloji",  "Siyaset, Birey ve Devlet", "Ekonomi, Girişimcilik ve Yöneticilik" başlıkları altında 5 ayrı oturum gerçekleştirildi. "Gençler Gençliği Anlatıyor" başlığını taşıyan özel oturumda ise İstanbul Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşlarında katılan gençler, gençlik sorunları ve gençlere yönelik yapılan çalışmalar hakkında görüşlerini dile getirdi.

 

Tarih: 06 Ekim 2018 Cumartesi    Hit: 8221

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol