28 Mart 2024 Perşembe   

PANDEMİ SÜRECİNDE BAYRAMPAŞA’NIN RÖNTGENİNİ ÇEKTİK

PANDEMİ SÜRECİNDE BAYRAMPAŞA’NIN RÖNTGENİNİ ÇEKTİK
 

Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, ilk vakanın çıktığı 11 Mart 2020’den itibaren bugüne kadar ilçe genelinde yaptıkları çalışmalar hakkında Paşavizyon Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Bayrampaşa’nın adeta röntgenini çektiklerini belirten Kaymakam Şenel, halkın da desteğiyle başarılı olduklarını söyledi.

• 2019 yılının Ağustos ayında Trabzon Akçaabat Kaymakamı iken Bayrampaşa’ya atanan Kaymakam Dr. Soner Şenel, kısa sürede ilçe halkının sevdiği bir isim oldu. Devletin şefkatli yüzünü Bayrampaşalı vatandaşlara hissettiren Kaymakam Şenel, Bayrampaşa’nın coğrafi olarak küçük bir alana sahip olduğunu ancak nüfus olarak yoğun bir ilçe olduğunu belirterek, vatandaşların huzuru ve refahı için hizmet verdiklerini söyledi.
Bayrampaşa’nın eskiden beri işçi kesiminin yaşadığı bir yer olarak bilindiğini belirten Kaymakam Şenel, “Bayrampaşa üretimin ve ticaretin olduğu, Türkiye ve dünyaya üretim yapılan önemli bir ilçe. İlçe olarak coğrafi ve kültürel olarak sınırlarımız var. Baktığımızda Bayrampaşa, İstanbul’un en sempatik ilçesi. Nüfusun ağırlığı göçmen ağırlıklı ama Karadeniz ve diğer bölgelerden göç eden insanların barış içinde yaşadığı bir ilçe. Bayrampaşa özellikle Balkan ve Anadolu kültürünün kaynaştığı Türkiye’deki ender yerlerden biri. Balkanların Başkenti olarak kendini kabul ettirmiş bir ilçe Bayrampaşa. Zaman zaman Balkanlardan yetkililer belediye ve kaymakamlığımıza geldiğinde bizleri de ziyaret ediyorlar ve Bayrampaşa’nın Balkan coğrafyasına ilgisinden bize bahsediyorlar. Bayrampaşa bu konuda adeta bir referans noktası olmuş. Balkanlarda  yapılan çalışlamar ve vatandaşların bağları bunda etkili olmuş. Türkiye’nin farklı yerlerinde görev aldım. Güzel olan ülkemizde her yerin kendi içinde çok farklı yapıları var. Yaklaşık 1.5 yıl önce geldiğim Bayrampaşa’ya adaptasyon çok zor olmadı. Bayrampaşa insanları çok sıcakkanlı. Kendi içeresinde Bayrampaşa’nın birlikteliği, dayanışması ve insanların birbirini tanıması bizim de alışma sürecimizi çok çabuk sağladı. Özellikle sivil toplum örgütleri ve derneklerin çalışmaları, vatandaşların mahalle kültürünü yaşatması çok memnuniyet verici. Bende ailemle birlikte Bayrampaşa’da yaşıyorum. Mülki idare olarak bulunduğumuz yerin sosyal, kültürel ve ekonomik alanlar başta olmak üzere kalkınmasını istiyoruz. Bundan mutluluk duyarız. Önceliğimiz bu. Bayrampaşa halkının huzuru ve refahı için çalışıyoruz” diye konuştu.

2020 YILINDA 115 BİN 957 TEST
Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyanın ve ülkemizin zor günlerden geçtiğini ifade eden Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, geride kalan 2020 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında Paşavizyon’a önemli bilgiler verdi. İşte Koronavirüs pandemisi ilan edildikten sonra Türkiye’de ilk vakanın çıktığı 11 Mart 2020 yılından itibaren Bayrampaşa’da yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Dr. Soner Şenel’in açıklamaları; “Koronavirüs salgını çıktığı ilk andan itibaren Bayrampaşa Kaymakamlığı olarak ilçemizdeki diğer kurumlarla koordineli bir şekilde çalışma içerisine girdik. O kadar çok iş yapmışız ki bunun bir raporuna hazırladık. Bu sadece sağlık olarak değil çok boyutlu bir mücadele. Yaptığılmız çalışmaları 5 kategoriye ayırdık. Sağlıkçı terimiyle adeta koronavirüse karşı 2020 yılında yaptığımız çalışmaların röntgenini çektik. Son bir aylık veriler hariç 2020 yılında Bayrampaşa’da toplam 115 bin 957 test yapmışız. Vaka sayısı 25 bin 872. Vakalardan 6 bin 672’si hastalanmış. 2 bin 272’si hastanede yatmış. 62 bin filyasyon çalışması yapmışız. Ortalama filyasyon süremiz 10 saat idi. Şimdilerde bu 5 saate düştü. Vatandaşlarımız merak edebilir ama ölüm raporları bize gelmiyor. Aylık olarak salgın durumunu ele alırsak; nisan ayında yaşanan ilk pikte Bayrampaşa’daki aylık vaka sayımız 1402 idi. Mayıs-Haziran aylarından itibaren bu sayılar düşmeye başladı. Ağustos ayından itibaren ise yeniden yükselişe geçti. En çok vaka sayımız maalesef ikinci dalganın zirvesini gördüğü belirtilen kasım ayında yaşandı ve 10 bini bulan vaka sayısının yaşandığı o dönemde oldukça zorlandık. Alınan tedbirlerle Aralık ayından itibaren vaka sayılarında yine düşüş başladı. Ocak ayında ise çok alt seviyelere gerileme başladı. Genel tablo böyle ama burada bir mücadele var. Bu rakamları yönetmek bunlarla mücadele etmek için kaymakamlık olarak özverili bir şekilde çalıştık. Şunu da belirteyim ki tüm bunları yaparken diğer işlerimizi de ihmal etmedik vatandaşların nüfus ve tapu gibi diğer işlemlerini de ivedi bir şekilde gerçekleştirmeye devam ettik. 

DEVLET HASTANESİNE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ
Koronavirüs salgınına karşı mücadele yolunda yaptığımız çalışmaları 5 kategoriye ayırdık. Bunlar tedavi süreci, filyasyon süreci, izolasyon süreci, denetim faaliyetleri ve Vefa Sosyal Destek çalışmaları. Çeşitli ekiplerde görev yapan arkadaşlarımız da bu hastalığa yakalandılar. Ancak sizin şahsınızda Bayrampaşa'da koronavirüs salgınına karşı görev yapan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Tüm çalışmaları Bayrampaşa Kaymakamlığı olarak koordine ettik. Tedavi süreci çalışmalarından bahsedersek, ilçemizde biri devlet hastanesi ikisi de özel olmak üzere 3 hastanemiz bulunuyor. Tüm bu hastanelerde hastalara hem Kovid 19 testleri hem de tedavileri yapıldı. Vakaların çıkmasıyla birlikte Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nin kendi içerisinde düzenlemeler yapıldı. Hastanemizde Yoğun Bakım Ünitesi yoktu. Başhekimimizin de gayretleriyle 12 Yataklı Yoğun Bakım Ünitesi hizmete sokuldu. Bunun yanında bir servisimizi kapatıp Kovid Bölümü oluşturuldu ve günlük yaklaşık 100 hastaya bakıldı. Yoğun bakım ünitemizin hizmet geçmesi bizim için de bir avantaj oldu. Bu dönemde devlet hastanemizde 42 bin 576 PCR testi yapıldığını görüyoruz. 

32 FİLYASYON EKİBİ OLUŞTURDUK
Bizim ikinci mücadele alanımız ise filyasyon çalışmaları. Sağlık Bakanlığının genelgesine uygun olarak bire bir vakalar takip edilerek hem test, hem bilgilendirme, hem takip, hem de hastalığın yayılımını önlemede çok önemli çalışmalar yapıldı. Filyasyon çalışması hastalığın yayılımını engellemek amacıyla çok etkili bir yöntem. Bu konuda da Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalıştık. İlçe Sağlık müdürlüğünde bir çağrı merkezi oluşturuldu ve vatandaşların hastalıkla ilgili şikayetlerine anında müdahale edildi. Bir filyasyon ekibinde doktor ya da diş hekimi ile hemşire ya da sağlık memuru bulunuyor. İlçemizde filyasyon ekiplerimizin sayısını giderek arttırdık. Ekiplerimizin şöför ve araç ihtiyacını İstanbul Valiliği ve Bayrampaşa Belediyesi karşıladı. Bayrampaşa Belediyesi, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı, diğer kamu kuruşları ve İŞKUR üzerinden de şöförler bulundu. Bayrampaşa’da toplam 32 filyasyon ekibi oluşturduk. 20 araç tahsis ettik ve 41 şöför çalıştı. Ne kadar hızlı bir şekilde filyasyon çalışması yaparsanız o derece erken önlem şansımız var. Dünya ile mukayese ettiğimizde koronavürüse karşı başarılı olmada filyasyon çok önemli. Arkadaşlarımız fedakar bir biçimde görevlerini yaptılar.Bazıları hastalandılar. Filyasyon ekiplerimiz 24 saat esasına göre çok yoğun çalıştı ve hala da çalışmalarını sürdürüyor. Bunu yaparken de tüm kurum ve kuruluşların desteğini de alarak bu işi yönettik. Gelen çağrıları yönetmek, vakaların çok arttığı zamanda bunu yapmak zorlaşıyor. 112’yi bilgilendirmek ve yönlendirmede ülke ve Bayrampaşa olarak başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Dünyadaki ülkelerin durumu ortada. Bizde böyle kötü görüntüler olmadı. Bunun bir bedeli, bir maliyeti var ama devlet vatandaşına ilacını ücretsiz verdi, tedavisini ücretsiz yaptı. 

İZOLASYONA İSDEM VE FİTAS İLE TAKİP
İzoslasyon süreci de koronavirüs hastalığının tedavisinde ve yayılımının önlenmesinde çok önemli bir yer tutuyor. Özellikle ikinci dalga ile beraber vatandaşların izolasyonda kalması ve karantinaya uyması için denetleme ekipleri kurduk. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğümüz de bu dönemde görev aldı. İlçe Salgın Denetleme ve Engelleme Merkezi (İSDEM) ile izolasyon ve karantinadaki kişileri kontrol ve denetlemesini gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda mücadele sırasında teknolojiden de yararlanıyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın bu konudaki yazılımlarını kullanarak karantinada olan kişileri anında ve gün gün takip edebiliyoruz. Bunun yanı sıra mahalle denetim ekipleri oluşturduk. Bayrampaşa’nın 11 mahallesinde, muhtar, polis, zabıta, okul müdür yardımcıları ve imamlardan oluşan toplam 22 ekip oluşturduk. 22 ekip her gün vatandaşların izolasyon süreçlerini yakın temastan uzak durarak takip ediyor. Günlük olarak sisteme düşen vakaların karantinaya uyumu sürekli olarak denetleniyor. Günlük sisteme düşen hasta ile kontrol oranını yüzde 100 denetleme yapıyoruz ve bu konuda İstanbul’un en başarılı ilçesi Bayrampaşa ve açık ara öndeyiz. Sizin vasıtanızla denetlemelerde yer alan ve özverili bir şekilde çalışan herkese teşekkür ediyorum. Onların gayreti olmasa belki bu mücadelede bu kadar  başarılı olamazdık. FİTAS dediğimiz Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi ile günlük bazen 2 bin kişi kontrol edildi. 2020 yılında toplam 153 bin 893 izolasyon denetimi yapıldı. 147 bin 197’si kontrole ve kurallara uydu. İzolasyona uymayan 4 bin 883 kişiden bazılarının hastaneye yattığı tespit edildiği için çıkardığımızda sadece 826 kişiye adli ve idare işlem yapıldı ve para cezası kesildi. İnsanların çoğunun izolasyona uyması bizi sevindirdi. 

İLÇE GENELİNDE 171 BİN 201 DENETİM
Denetim faaliyetleri olarak yaptığımız çalışmalarda ise yeni normal dediğimiz insanların bazı kural ve kaidelere uyması. Yani maske, mesafe ve temizlik kuralına tüm vatandaşlarımızın uyması. Bu kapsamda Bayrampaşa genelinde İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri kapsamında denetimler yapıyoruz. Nerelerin açık olacağı, açıksa hangi kriterlere göre faaliyet göstereceği gibi bir çok kriter ve kurallar var. Denetlemelerde emniyet müdürlüğü ve belediye zabıta ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışıyorlar. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gibi diğer kurumlarımızda denetimlerini sürdürüyorlar. Kısaca İSDEM dediğimiz İlçe Salgın Denetleme ve Engelleme Merkezi ile yine kısaca HES dediğimiz Hayat Eve Sığar uygulaması kodunun uygulanması kapsamında geniş bir çerçevede kontroller yapıyoruz. Yine denetimler kapsamında çeşitli ihbarlarını değerlendirmek için İhbar Birimi de oluşturduk. 2020 yılında vatandaşlarımızdan 2 bin 351 ihbar aldık. Örnek olarak market ya da lokanta kapalı olması gerekiyordu ama açık ya da ‘maske takılmıyor’ deniyor. Bu ihbarların yüzde 100’ünü hızlı bir şekilde denetlemişiz. İhbar edilen kişi ve kuruluşları önce uyarıyoruz. İkincisinde para cezası, üçüncüsünde işyeriyse 1 gün kapatma, dördüncüde ise 3 gün kapatma gibi cezalar veriyoruz. 2020 yılında AVM’ler, işyerleri, pazar yerleri, lokantalar, şehirler arası otobüsler, kuaförler, dolmuş durakları ve spor salonları gibi bir çok alanda toplam 171 bin 201 denetim gerçekleştirdik. Görüldüğü gibi hep bir faaliyet içerisindeyiz. Bizim vatandaşlara ceza kesmek gibi bir düşüncemiz yok. Onu da istemiyoruz sadece kurallara uymasını istiyoruz. Koronavirüsle mücadelede bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Hep beraber bu süreci iyi yönetirsek başarılı oluruz. Dünyadaki ölen insanlara baktığımızda ülkemizdeki rakamlar nüfus ve vaka sayısı olarak az değil ama filyasyon, ücretsiz sağlık sistemi ve denetim faaliyetlerini ortaya koyduğumuzda bu bizi başarılı kılıyor. 

SOSYAL YARDIMLAR VE DESTEKLER
İlk günden beri ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Hastalıkla beraber bazı kısıtlamalar da geldi. Özellikle 65 yaş üstü ve 20 yaş altına kısıtlamalar oldu. Yaptığımız çalışmalarda gönüllere en çok dokunan Vefa Sosyal Destek ekipleri sayesinde ise bir çok vatandaşımıza ulaştık. Hastalık ilk ortaya çıktığında 23 Mart 2020’de Bayrampaşa’da Vefa Sosyal Destek ekiplerimizi oluşturduk. O günden beri de çalışıyoruz. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı nezdinde oluşturduğumuz ekibimize, Bayrampaşa Belediyesi, Kızılay, Aşevi, STK’lar ve çeşitli kuruluşlar da büyük destekler verdiler. Hep beraber olduğumuz zaman sosyal ihtiyaçları değerlendirmede başarılı oluyoruz. O dönem 126 kişilik Vefa Sosyal Destek ekipleri oluşturduk. Ekiplerimiz özverili bir şekilde çalıştılar. Sokak kısıtlamalarında evde kalan yaşlıların çeşitli ihtiyaçları giderildi. İhtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlar yapıldı. Devletimizin pandemi desteği çerçevesinde ilçemizdeki ekonomik istikrar kapsamında Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafından 22 bin 841 vatandaşa 1000’er TL destek verildi. Bu da Bayrampaşa nüfusunun yüzde 8.3’üne denk geliyor. Vefa Sosyal Destek ekiplerimiz tarafından 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza 15 bin 23 hizmet yapmışız. Bunun içerisinde kimi yaşlı vatandaşımızın maaşı çekilmiş, kimisinin market ihtiyacı giderilmiş, kimisine seyahat belgesi veriymiş, kimisinin de başka ihtiyaçları giderilmiş. Cumhurbaşkanımız tarafından 65 yaşından büyük olan 30 bin 419 vatandaşımıza kolonya ve maske dağıtımı yapıldı. 100 yaş ve üzeri 7 yaşlı vatandaşımıza İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun Anneler Günü nedeniyle gönderdiği hediyeleri takdim edildi. 465 ailenin evden çıkamadığı için maaşları çekilip kendilerine verildi. 75 aile bankaya götürüldü. 23 Nisan’da 10 çocuğun evde doğum günü kutlandı. 5 şehit ailesinin şehitlik ziyaretine refakat edildi. 174 şehit ve gazi ailesine çikolata dağıtıldı. Ayrıca bazılarına göre küçük sayılabilecek ama gönüllere dokunan işler de yapılmış. Bir yaşlı huzurevine gönderildi, bir ailenin akvaryumdaki balığı ölünce arkadaşlarımız üzülmesinler diye evine yeni balık götürdü. Arkadaşlarımız bize gelen çeşitli taleplerle ilgili 15 bin telefon görüşmesi yaptı. İkinci dalgadan sonra maddi ihtiyacı olanlara Bayrampaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’mız tarafından maddi desteklerde bulunuldu. Kendi vakfımız kaynağından 5 bin 784 aileye 3 milyon 850 bin TL nakdi yardım ve gıda kolisi desteğinde bulunuldu. Bu dönemde ilçedeki STK’lar ve hayırseverlerimiz de bize yaklaşık 500 bin TL değerinde destek verdi. Bu dönemde Seyahat İzin Kurulu da oluşturduk. 2020 rakamlarına baktığımızda 17 bin 298 kişi seyahat izni için başvurmuş. Vefat ve hastalık gibi durumlar nedeniyle 6 bin 688 kişiye izin verdik. 10 bin 630 başvuruyu ise uygun olmadığı içir reddetdik. Genelge kapsamına uygun olanlara seyahat izni verdik. 

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN
Koronavirüs pandemisi sürecinde vatandaşların hayatının olumsuz etkilenmemesi için elimizden geleni yaptık. Pandemi çok boyutlu bir süreç. Sadece hastaneye yatma ve tedavi değil. Çok geniş kapsamlı bir süreç bizim için. Biz bu sürecin yönetilmesini senkronize bir şekilde yapmaya çalıştık. Bunu yaparken hem kamu kaynaklarından hem de diğer STK ve kuruluşlardan destek alarak bu faaliyetlerimizi yaptık. Bunu yaparken ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ prensibiyle hareket ettik. Bizim devlet düsturumuz bu. Devletimiz genel sağlık hizmetini vatandaşa ücretsiz, adil ve eşit bir şekilde yaptı. Bu sürece hep birlikte yürütmeye ve yönetmeye çalıştık. Koronavirüs salgınına karşı bu süreçte tüm faaliyetlerimiz kadar özellikle denetimler de çok önemli. Bu süreç halen devam ediyor. Rakamlar düşüyor ama temennimiz o ki yeniden bir yükseliş olmasın. Herkes sorumluluk almalı. Bizim gayretimizin yanında vatandaşımız da aynı duyarlılığı göstermeli. Salgına karşı devletimiz geçmişten gelen devlet olma kültürünü yansıttı ve çok hızlı bir şekilde organize oldu. Vefa Sosyal Destek ekipleri tüm Türkiye’de bir günde kuruldu.  Denetim ve kontrol aşamasında bizlere çok yardımcı olan bilgisayar yazılımları çok hızlı bir şekilde üretildi ve denetim faaliyetlerinin kontrolü bu sayede yapıldı. Geçmişten gelen devlet anlayışı ile hem insana verilen değer hem de çalışanlarımızın özverili olması bizi başarılı kıldı. Şunu tekrar vurguluyorum ki bunu yaparken hep beraber mücadele etmeliyiz. Bayrampaşa genelinde bir anket yaptırdım. Nasıl hastalandıklarını düşündüklerini sorduğumuzda koronavirüsü en çok aile içinde bulaştığını tespit ettik. İnsanlar dışarıda ve işyerlerinde dikkatli ama maalesef dışarıdan bir şekilde temas aldığı için aile üyelerine ve yakınlarına bulaştırıyor. Son dönemde aile içi bulaş  yaygınlaştı. Mahalle kültürü olan ve aile apartmanlarının olduğu Bayrampaşa’da bu bizi biraz zorladı. Bu noktada yine takrar ediyorum ki insanların sosyal mesafeyi iyi ayarlaması lazım.

SOKAKTA YAŞAYANLARI OTELDE MİSAFİR EDİYORUZ
İstanbul Valiliği’nin kış şartlarını düşünerek aldığı karar gereği tüm İstanbul genelinde olduğu gibi Bayrampaşa’da da sokaklarda yaşayan evsizleri bulup otele yerleştiriyoruz ve misafir ediyoruz. Valiliğimizin ‘Kimse dışarıda kalmasın! Misafir edelim’ çalışmasını, bu yıl salgın koşullarına uygun olarak devam ettiriyoruz. Bu kişilerin sağlık kontrollerini yapıyoruz. Neden sokakta yaşamaya başladıklarını öğreniyor ve varsa çeşitli sorunlarını hallediyoruz. Bire bir yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çeşitli ihtiyaçlarını gideriyoruz. Belediyenin aşevinden yemek ihtiyaçlarını gideriyoruz. Yaklaşık 30 kişi arasında yabancı bir Bulgaristan göçmeni bayan da vardı. Bazılarını ikna ederek memleketlerine gönderiyoruz. Aralarından bazı yaşlıları huzurevine yerleştirdik. 

İSTANBUL’UN EN GÜZEL H
ÜKÜMET KONAĞI OLACAK
Koronavirüs salgının yanında gündemimizdeki diğer işlerimizi de yapmaya gayret gösteriyoruz. Bunlardan biri de yıkımına başlanılan Özel İdare İş Merkezi ve Bayrampaşa Kaymakamlığı’nın binasının yerine büyük bir Bayrampaşa Hükümet Konağı yapılacak. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile görüşerek kendisine Bayrampaşa Hükümet Konağı projesi hakkında bilgiler verdik. Bu projede amacımız önünün meydan gibi olması. Bayrampaşa Belediyesi de yardımcı oldu ve kendilerine ait  parsellerinin yeni hükümet konağı içerisine dahil olmasını sağladı. Bizim alanımız 9 bin 400 metre kare idi. 11 bin 500 metrekare oldu. Geometrik olarak da kareye yakın bir şekil oldu. Projesi biten, yıkımına başlanan Bayrampaşa Hükümet Konağı’nın ihalesi yapılacak. Yapımının 2 yıl içinde bitirilmesini temenni ediyorum. Otoparkı da dahil 15 bin metre kare bir alan olacak. Yatay bir mimariye sahip hükümet konağı zemin+2 kat olacak. İstanbul’un en güzel kaymakamlık binası olacak. İçerisinde 500 kişilik konferans salonu da bulunacak. Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün yeni binası ise Eski Edirne Asfaltı’nın kenarındaki kendi arsasında yapılacak. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü de yine statta bulunacak. Bu iki müdürlüğümüzün haricinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tapu, Nüfus, Sosyal Yardımlaşma, Yazı İşleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğümüz ve müftülüğümüz diğer müdürlüklerimiz gibi aynı binamız çatısı altında olacak. 

İNSANLAR BİRBİRİNE GÖNÜL KOYMASIN
Son olarak ise Bayrampaşalılara seslenmek istiyorum. Bu dönemde insanlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını istiyoruz. Koronavirüs salgını nedeniyle insanları anlayabiliyorum. Vatandaşlarımızdan ricam; sosyal mesafe, maske ve temizliğe dikkat etsinler. Kurallara mutlaka uysunlar. Kurallara uymayanları ikaz etmeye çekiniyorlarsa bize bildirsinler. Bu bir vatandaşlık görevidir. Herkes kendi üzerine düşeni yaparsa ve dikkat ederse bu hastalığı hep birlikte yenebiliriz. Lütfen biraz daha sabretsinler. Gelecek güzel günleri düşünüp bazı şeyleri ertelesinler. Bu dönemde düğün, cenaze ya da nikah gibi yerlere gitmeyenlere kimse gönül koymasın. Biraz daha teknolojiyi kullanarak birbiriyle görüşmeli ve daha sonra telafi etmek üzere ertelemeli bazı şeyleri. 2020 yılının mart ayından itibaren  koronavirüs salgını ile mücadele eden ilçemizde başta sağlık çalışanları ile diğer kamu görevlilerimizin göstermiş olduğu gayretli çalışmalardan, desteklerinden dolayı da İstanbul Valiliğine, Bayrampaşa Belediyesine, Kızılay, STK ve diğer kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Herkese sağlıklı günler diliyorum.


Özel Röportaj: Cemil Sağlam 

Tarih: 22 Şubat 2021 Pazartesi    Hit: 5657

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol