20 Nisan 2024 Cumartesi   

2021 KAOS YILI

 

2020’ye girdiğimiz günden bugüne ülkemiz ve dünya için oldukça sıkıntılı ve zor bir yıl olarak tarihe geçmiştir. Özellikle Covid-19 pandemisiyle beraber dünya bir kargaşa içinde bulunmakta olup gündem korona olmuştur. Dünya devletlerinin başta ekonomi ve sağlık sektörü olmak üzere turizm ve hatta siyaset dünyasında taşlar yerinden oynadı. Birçok firma her ne kadar devletler bazında teşvikler, destekler alsa da kapanma noktasına gelmiş olup, iflas eden firmalar görünürden çoktur.
Ülkemizin bu pandemi döneminde Avrupa’daki ve dünya devletlerine nazaran hazırlıklı olduğunu gördük. Ülke olarak başta ekonomi olmak üzere sıkıntılarımız olmuştur lakin bu sıkıntıları sadece ülkemiz açısından bakmakta yanlış olur. Dünya yeni bir düzene doğru evrilirken, bizim yaşadığımız sıkıntıların mislisini dünya devletleri de yaşamıştır. 2020’nin son dönemecine girdiğimiz bu günlerde özellikle pandemi için yapılan aşı çalışmaları ve medyada yer alan başarılı sonuçlar insanlık için bir rahatlama ve bir umut olarak görülse de her şey bitecek, ferah günler beklemek yanlış olur. Aşı bulunsa dahi korona’nın son bulacağını beklemek hayal olur. Korona virüsü ile dünyamız yaşamaya alışmalıdır. Bundan önceki yıllarda Sars, domuz gribi, kuş gribi çıktı hatırlarsak, hiçbirinin sonu getirilemedi. Korona’da aynı şekilde hayatımızın bir parçası olacak , sadece gündemden düşecektir. Önümüzdeki yıllarda korona’ya yakalanan ve vefat eden hasta çok olacaktır. Fakat medyada günümüzdeki gibi haber ve gündem olacağı meçhuldür. 2019’da gündem Suriye olmuştur. 2020 yılında gündem Pandemi ve Akdeniz’deki gelişmeler olup, 2021 yılında gündem İRAN ve Ortadoğu olacaktır. Bunun için altyapısı 2020’nin sonuna doğru yaklaştığımız bu dönemde yapılmaktadır.
Milletçe devletimizin yanında olup, uygulamaya çalışacakları planları kenetlenerek bertaraf etmemiz lazım. Milletimizin en büyük özelliği ve gücü zor dönemde kenetlenebilme özelliğidir. Pire için yorgan yakmanın anlamı yoktur. Devletimizin yanında olarak, güçlü TÜRKİYE için bir ve beraber olmalıyız.
Sosyal medya alanında bu aralar etki ve nüfuz ajanları cirit atmaktadır. Kitleleri yönlendirmenin en etkili yolu sosyal medya sayfalarıdır. Manipülatif bilgilerle, resim ve video gibi emarelerle algı operasyonları yürüten sosyal müdendis destekli etki ajanlarının ülkemize ve milletimize yürüttüğü algı operayonlarının ve propagandalarının farkında olalım.
Resmi açıklama dışında video,resim veya paylaşımlara hiç bir zaman itibar etmeyelim. Yediden,yetmişe birlik ve beraberlik içinde yetişen nesillerimize bu aziz vatanımızı daha ileriye taşıyarak bırakalım.
Büyük değişimlerin yaşandığı, büyük derslerin alındığı, zaman zaman milletçe içimizi acıtan büyük acıların yaşandığı, zaman zaman yüzümüzü güldüren hadiselerin yaşandığı bir yılı geride bırakıyoruz.
Yüce rabbimden ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyorum.

Tarih: 12 Aralık 2020 Cumartesi    Hit: 5158




Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol