29 Mart 2024 Cuma   

1950’DEN 2020’YE

 

MERHABA Sevgili Paşavizyon okurları;
Milletimizin ve Devletimizin bekası için Ordumuzun Suriye’nin kuzeyinde başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekâtının Ülkemiz için hayırlı sonuçlar ve zaferler getirmesini temenni eder,  bu kutlu görevi yapan Mehmetçiğimizin sağ salim ailelerine kavuşmasını Yüce Allahtan dilerim. 
***
Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir’ sözünü benimsemiş ve bu doğrultuda hedeflerine varmayı ilke edinmiş, 1950 yılında kurulan derneğimizin uzun yıllardan beri eğitime olan desteği kuruluşumuzun 70. yılı olan 2020 yılında da artarak devam edecektir. 
Dernek Genel Başkanımız Sayın Adnan Şahinler’in önderliğinde 3 şube ile birlikte eğitime vermiş olduğumuz destek biraz bahsetmek gerekirse, 2019 yılında 697 üniversite öğrencisine eğitim bursu verdik. Şehit ailelerinin yakınlarına da öğrenim hayatı boyunca sürecek eğitim bursu vermeye başladık. Geçtiğimiz yıl eğitimdeki desteğimiz sadece bursla sınırlı olmayıp çocuklarımızın güvenliği için gerekli ekipmanların tedariki ile karşılanmış olup söz konusu kamera sistemleri okul idaresine teslim edilmiştir
Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Otizm’i hastalık değil ayrıcalık olarak görmekteyiz. Otizmli bireylerin sosyal hayata adapte olmasını çok önemseyen derneğimiz geçtiğimiz yıl 32 özel çocuğumuzun tüm eğitim giderlerini karşılamıştır.
Derneğimiz, bu yıl ise profesyonel uzmanlar desteğinde çocuklarımızın toplumsal hayata kolay adapte olabilmesi için seminerler düzenleyip, Otizm’e destek ile ilgili devamlılık hedefi olduğunu göstermiştir.
2020 yılında 770 üniversite öğrencisine vereceğimiz bursun yanı sıra Otizmli öğrencilere, Şehit Ailelerine ve ihtiyaç sahibi ailelere nakdi ve ayni yardımlarını ve eğitim bursları ile ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz.
Yapmış olduğumuz faaliyetlerin yanı sıra 70. yılımızda hedeflediğimiz yurt içi ve yurt dışında okullarımızın eksikliklerini gidermek, öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, sosyal yardımlarımızı arttırarak devam ettirmek ve kültürümüzü yaşatabilmek adına çeşitli etkinliklerle çalışmalara devam edeceğiz.
Aynı zaman da Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımızla da aktif bir derneğiz. Derneğimizin Kadın ve Gençlik Kolları yapılan kültür ve sosyal yardımlarda yapmış oldukları etkinliklerle camiamıza her zaman örnek olmuşlardır.
Toplumun her kesimine ayırt etmeksizin hizmet etmeyi hedefleyen Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şube Başkanlığını yapmaktan onur duyuyorum.

Tarih: 16 Ekim 2019 Çarşamba    Hit: 2551




Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol