20 Nisan 2024 Cumartesi   

Cemil SAĞLAM / Gazeteci Yazar / Basın Tribünü

13 YAŞINDAYIZ

 

İŞİMİZLE ilgili  duygularımıza,  heyecanlarımıza, ilçemizin bizim için anlamına renkli ve keyifli bir ışık tutsun diye hayata geçirdiğimiz gazetemiz 13 yaşında. Her yeni sayımızda sizlere iyi, güzel, doğru ve özel röportajlar verebilmek de bizim için giderek daha büyük bir tutkuya dönüştü. İlçesiyle birlikte yaşayan, ilçesine değer katmak  için uğraşan ve marka  olma  hedefimiz  doğrultusunda biz yine çok çalıştık, çok adım attık, çok sayıda proje yaptık ve bütün bunları sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.
İlçemiz geneline yayılan ve insana çok yönlü olarak dokunan sosyal sorumluluk projelerimizi, sosyal etkinliklerimizi, kurumsal iletişim aktivitelerimizi, sosyal medyada sizlerle kurduğumuz içten ve güçlü iletişimimizi kesintisiz olarak sürdürüyoruz. Kalite, mükemmellik, müşteri odaklılık bakımından başka markalara da ışık olacak türden bir disiplin ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Profesyonel bir birim önderliğinde yürüttüğümüz kalite yatırımlarımızı, programlı çalışmalarımızı, yerinde uygulamalarımızı yalnızca işimizin gerekliliği olarak değil, ilçemize olan sevgimizin bir göstergesi olarak da yerine getiriyoruz.
Dijital dönüşüme en ideal şekilde ayak uydurabilmeyi, teknolojinin hızını tek bir adım bile  geride kalmadan yakalayabilmeyi, yenilikçi yaklaşımımızı ortaya  koymak üzere mobil uygulamaları yakından takip etmeyi, tüketici dostu iş modellerimize süreklilik kazandırabilmeyi çok önemsiyoruz. Hayatın her yerinde olmaya ve markamızı sizin olduğunuz her yere yansıtmaya devam edeceğiz.
***

YEREL GAZETECİLİK, DONANIM İSTER, ALT YAPI İSTER, BİLGİ İSTER, TECRÜBE İSTER, SEVGİ, SAYGI VE EN ÖNEMLİSİ GÜVEN İSTER...
Dile kolay.... 20 yıl ulusal basın, 13 yıl da yerel basın olmak üzere bu sene mesleğimde Sürekli Basın Kartlı biri olarak 33. yılımı doldurdum.
Ulusal basında uzun yıllar Milliyet Gazetesi, Türkiye Gazetesi gibi gazetecilik alanında ustaların çalıştığı büyük kurumlarda yoğruldum.
Bu nedenle, yerel ile ulusal gazetecilik arasındaki farkı yaşayarak öğrenen biriyim.
Bunca yıllık birikim ve tecrübemden sonra benim tercihim, yerel gazetecilikten yana oldu.
13 yıldır her ay düzenli bir şekilde okuyucusuyla buluşmak, bir yerel gazete için çok büyük bir başarı. Paşavizyon Gazetesi olarak 13. yılımıza ulaştığımız için gururlu ve mutluyuz.
Türkiye genelinde yıllardır yayınına düzenli olarak devam eden yerel gazete sayısı neredeyse yok denecek kadar az. Yerel bir gazete yapılması fikrini hayata geçirirken, en büyük desteğin Bayrampaşalılardan geleceğine, ilçelerinin gazetesine sahip çıkacaklarına inanıyordum.
Ulusal gazeteler, Türkiye ile ilgili haberleri sayfalarına taşırken, aslında günlük hayatımız için büyük önem taşıyan yerel haberlere yeteri kadar yer veremiyorlar, bu yüzden yerel gazetelerin yayınlanması büyük önem taşıyor.
Paşavizyon bu eksikliği gidermek için yola çıktı ve Bayrampaşa başta olmak üzere bölgesindeki tüm gelişmeleri 13 yıldır düzenli olarak sayfalarına taşıyor.
Bayrampaşa’da gazeteciliğin zor olan kısmı, ilçemizin küçük olması ve herkesin birbirini tanımasıdır. Çünkü ben gazeteciyim. Vatandaşla kamu arasında köprü vazifesi gören çok önemli görevim ve sorumluluğum olduğunu düşünüyorum.
Yerel gazetecilik adına öncelik vermeniz gerekenler vardır. Çok başarılı bir gazeteci olsanız bile yaşadığınız ilçeye katkı sağlayamadığınız ve güven ortamı oluşturamadığınız sürece yerel gazetecilik yapmanız zordur.
Yerel gazeteci, Bayrampaşamızın mahallelerindeki sorununu da bilmek zorunda, bürokratlarını da sağlıkçılarını da siyasilerini de STK’larını da esnafını da yani yaşadığı ilçesinin dokusundaki tüm dengeleri, ilişkileri ve değerlerini...
“Beni ilgilendirmez. Ben gazetemi yapar çıkarım. Ondan sonra hayatımı yaşarım” diyemezsiniz.
Biz gazeteciler, tıpkı siyasiler ve kamu görevlileri gibi kamuya hizmet sunan insanlarız. Giyimimize, oturmamıza, kalkmamıza, yaşam şeklimize, kimlerle oturduğumuza dikkat etmek zorundayız.
Mesleğimiz gereği birçok olayı, kişiyi yazarız. Ancak, bilinen şudur ki, herkes bizi takip eder, gözlemler.
Yerel gazeteciliğin zorluğu sadece bununla da sınırlı değildir. Mesleğinizi en iyi şekilde icra ederken, yaşam şekline özen gösterirken, en iyi grafik tasarımıyla, en iyi sayfa düzeniyle, en özel haberleriyle yayın yaparken bir de güvenilmek zorundasındır.
İlçe sevdalısı bilinciyle hareket etmek, insanların kavga etmesini değil, birlik beraberlik içinde olmalarını sağlamak ve bu beraberliği pekiştirici bir tutum içinde olmalıyız.
Paşavizyon 13 yıl önce yola çıkarken en çok Bayrampaşalılara güvenmişti, bu güveninde de yanılmadı, uzun yıllar boyunca ilk günkü çizgisini korumayı başardı. Bayrampaşa ile ilgili her şey Paşavizyon’un sayfalarında yer buldu. İlçenin sorunları, gelişen olaylar, polis-adliye, kültür-sanat, spor ve Bayrampaşa’yla ilgili her tür haber sayfalarımızda yayınlandı ve yayınlanmaya da devam ediyor. Paşavizyon, ilçenin adeta yerel belleği, aynası oldu...
Paşavizyon, geçen 13 yıllık süre içinde Bayrampaşa’nın birçok sorununa sahip çıktı, sorunları manşete taşıdı, fikri-takip ilkesiyle de haberleri takip etti, etmeye de devam ediyor. İlçenin tarihi, kültürel değerlerine, kent mirasına sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmek Paşavizyon için önemli.
Paşavizyon Gazetesi, her biri ulusal basın deneyimine sahip, yazar, editör, muhabir ve grafiker kadrosuyla da bir yerel gazetenin çok daha üstünde, profesyonel anlamda gazetecilik yapıyor.  Her biri birbirinden değerli usta köşe yazarlarımızın yazmış olduğu yazılarla da gündemi belirliyor.
Bayrampaşalılar, Paşavizyon’a sahip çıktı, kendini Paşavizyon ailesinden biri olarak gördü ve  Bayrampaşalılarla birlikte çıktığımız bu yolda hiçbir zaman yalnız kalmadık. Her koşulda 13 yıldır gazetesine sahip çıkan okuyucularımıza sonsuz teşekkürler...
İletişim Bilgilerimiz
Telefon numaramız: 0212 567 11 21
Mail adresimiz: mail@pasavizyon.com
İnternet sitemiz: www.pasavizyon.com
Facebook adresimiz: pasavizyon gazetesi
Twitter adresimiz: Pasavizyon_
Instagram adresimiz: Pasavizyon
***
Enteresan bilgiler
• Bir kilo limonda bir kilo çilekten daha fazla şeker vardır.
• Sahra çölündeki Tidikelt kasabasına on yıl boyunca hiç yağmur yağmamıştır.
• Zürafalar 35 cm uzunluğunda siyah bir dile sahiptirler. Zürafalar yüzemez. Yüzse bile kesin boğulur.
• Yeni Zelanda, dünyadaki her türlü iklimin yaşandığı tek ülkedir.
• Yıllara göre ortalama alındığında, her sene eşekler tarafından öldürülen insan sayısı uçak kazalarında ölenlerin sayısından daha fazla.
• Norveç’in kuzeyinde, her yaz 14 hafta gece gündüz güneşli geçer.
• Yetişkin bir ayı, bir at kadar hızlı koşabilir.
• Ülkemizde görülen en yüksek kar kalınlığı 525 cm ile 1954'te Bitlis'te görülmüştür.
• Efor gerektiren egzersizler sırasında yeterince enerjik olmadığınızı düşünüyorsanız 1 yemek kaşığı bal size istediğiniz enerjiyi sağlayabilir.
• Hayatınızın yaklaşık 6'da 1'i çarşamba günlerinde geçer.

Tarih: 13 Mart 2021 Cumartesi    Hit: 5967




Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol